Фудбалери Војводине данас пре подне одрадили су нови тренинг на припремама у Белеку. Након периода врло лоших временских услова, сунце је данас поново обасјало анталијску регију и донело температуру од идеалних 16 степени. Црвено-бели су то искористили за добар и напоран рад, током којег су, после вежбања у теретани, на терену хотела „Титаник Делукс Голф Белек“ радили највише на поправљању реализације и решавању ситуација „један на један“ и „два на један“. Услед повреде задње ложе, Либеријац Секу Коне је тренирао само у теретани, док су Александар Месаровић и голман Никола Симић тренирали заједно са осталим саиграчима и без проблема издржали све напоре.

На данашњем тренингу Војводине није било Еквадорца Роналда Виље, који се у протеклих неколико дана налазио на проби у редовима „старе даме“. Наиме, након разговора шефа стручног штаба Радована Кривокапића са члановима спортског сектора клуба, одлучено је да му ипак не буде понуђен професионални уговор, те је он данас раздужио опрему Војводине и ускоро треба да оде на нову пробу, овога пута у македонски Работнички. Став ФК Војводина је такав да се на позицију нападача може ангажовати само фудбалер који би својим играма одмах могао да донесе додатни квалитет црвено-белима, а у случају Виље, иако постоји сагласност да поседује одређени таленат, констатовано је да би му ипак било потребно време да достигне свој пуни потенцијал, те је из тог разлога одлучено да се клуб за сада ослони на нападаче које већ има у свом кадру.

Већ данас поподне, фудбалери Војводине одрадиће нови тренинг, док ће сутра, подељени у две групе, црвено-бели имати по један тренинг и једну утакмицу. Од 11 часова по српском времену, црвено-бели ће се састати са екипом Чиксереда Миеркуреа Сиук из Румуније, чланом тамошње треће лиге, док ће играчима од којих се за сада очекује да буду носиоци игре „старе даме“ у пролећном делу првенства, од 15 часова по српском времену противник бити Јенисеј из Краснојарска, тренутно последњи тим на табели Премијер лиге Русије.