Фудбалско првенство Србије наставља се предстојећег викенда утакмицама 17. кола Супер лиге, у којем ће фудбалери Војводине на свом терену дочекати екипу Напретка из Крушевца. Утакмица ће бити одиграна у суботу, са почетком у 18 часова, а црвено-бели се надају и верују да ће победом потврдити добар резултат из претходног кола против Мачве, када су се тријумфом попели на друго место на табели.

Један од играча од којег симпатизери „старе даме“ увек очекују добре потезе и голове јесте хитри крилни фудбалер Езе Винсент (26), један од љубимаца навијача Воше, који је на последња два меча поново заузео своје место у стартној постави.

– Против Напретка нас сигурно очекује једна тешка утакмица. Уосталом, у Супер лиги, за нас је свака утакмица тешка, јер против Војводине су сви додатно мотивисани и жељни да остваре добар резултат. У прошлом колу, Напредак је резултатом 3:1 победио екипу Чукаричког, која се налази при врху табеле, а то ће им сигурно бити велико охрабрење и улити им додатно самопоуздање пред долазак на наш стадион. С друге стране, ми смо их у Крушевцу победили резултатом 0:2 и сигурно је да смо квалитетнији, али то ћемо морати да покажемо и докажемо на терену – каже Винсент.

Он већ скоро две године наступа у дресу Војводине, али истиче да је у клубу ове сезоне све много боље него раније.

– Имамо нову управу, новог тренера и неколико нових играча, те је сада дефинитивно све много боље него што је било. Играчи редовно добијају плате, а притом за сваку победу добијамо и премије, док је раније то био случај само уколико тријумфујемо против неког јачег противника. Када је тако, онда нам остаје да будемо сконцентрисани само на терен и у таквој ситуацији је много лакше играти. Уосталом, свесни смо да управа клуба чини велики напор како бисмо на крају сваког месеца добили оно што нам припада и осећамо обавезу да на тај њихов труд узвратимо максималном борбом и залагањем на терену – наглашава Винсент.

Према његовом мишљењу, ово може бити једна добра сезона за Војводину.

– Пред почетак сезоне, рекли смо да нам је циљ да изборимо пласман у Европу, што значи да треба да освојимо једно од прва четири места. За сада смо други и иде нам доста добро, а уколико наставимо да побеђујемо и стање у клубу остане као што је сада, уверен сам да ћемо успети да остваримо циљ и следеће сезоне заиграмо на међународној сцени – рекао је Винсент.