Фудбалски клуб Војводина је по много чему јединствен и препознатљив у српском фудбалу. Поред пребогате традиције која траје још од пре Првог светског рата, омладинске школе која је изнедрила велики број бивших и садашњих асова светског фудбала, трофеја и резултата које је остваривала на домаћој и међународној сцени, љубитељи фудбала у Србији Војводину препознају и по њеном оригиналном пола белом, пола црвеном дресу, у којем фудбалери „старе даме“ наступају већ читавих 100 година. Међутим, у спортској јавности је мало познато од када и због чега Воша наступа баш у таквим дресовима.

Када је одиграла своју прву утакмицу, у мају 1914. године у Ковиљу против локалног клуба Шајкаш, екипа Војводине је наступила у белим шортсевима и светло-плавим дресовима, које је сашила мајка Милорада Милићева, једног од тадашњих играча. Нажалост, то је била прва и једина утакмица коју је Војводина одиграла пре избијања до тада највећег сукоба у историји човечанства, а поново је оживела тек 1919. године, када је и настала прича о црвено-белим дресовима.

Наиме, те 1919. године, на студијама у Прагу било је много Новосађана, а неки од њих су, приликом повратка кући, са собом понели лопте и дресове које су добили на поклон од фудбалског клуба Славија. Била је то прва права фудбалска опрема која је стигла у Нови Сад. Од тог тренутка, фудбалери Војводине почели су да играју у пола белим, пола црвеним дресовима, баш као и Славија из Прага.

Међутим, тек три године касније и то баш на данашњи дан (23. јула 1922), на ванредној седници Скупштине клуба, у знак захвалности према ФК Славија, одлучено је да црвено-бели дресови буду прихваћени као званични дресови ФК Војводина. На тај начин, Војводина је постала први клуб у Србији који је црвено-беле боје званично прихватио као своје. Истог дана, клуб је добио свој званични грб, који је био нешто измењен у односу на грб ФК Славија. Тачније, једина разлика била је у томе што звезда на грбу Војводине није била црвена, као на Славијином, већ плава, како би, уз црвено-белу позадину, грб био у бојама српске заставе.

Grb FK Vojvodina 1922-1946

Од тада, дресови и грб су много пута били мењани, али су црвена и бела боја биле и остале заштитни знак „старе даме“ српског фудбала.