Доскорашњи фудбалер белгијског Кортријка Владимир Ковачевић (27) данас се по други пут вратио у екипу Војводине, у којој је 2010. године започео своју сениорску каријеру.

Владимир Ковачевић је рођен 22. новембра 1992. године и игра на позицији штопера. Прошао је омладинску школу Војводине, за коју је дебитовао у сезони 2009/10. Потом је био на позајмицама у Хајдуку из Куле и Пролетеру из Новог Сада, а након тога је био члан Спартака, из којег се на лето 2016. године вратио међу црвено-беле. Свега шест месеци касније, захваљујући добрим играма које је пружио, уследио је трансфер у белгијски Кортријк. Ковачевић је члан овог клуба био пуне три и по године, с тим да је сезону 2018/19. провео на позајмици у Шерифу из Тираспоља.

За екипу из Белгије, Ковачевић је одиграо укупно 30 утакмица и постигао два гола, а данас се, као слободан играч, вратио у свој матични клуб.

– Велика ми је част и задовољство што сам се вратио у своју кућу. Војводина је мој клуб, у којем сам поникао и направио прве кораке. Такође, велико ми је задовољство и због тога што ћу поново сарађивати са Ненадом Лалатовићем, који ми је трасирао фудбалски пут у Пролетеру и Војводини. Надам се да ће ове сезоне Куп остати у Новом Саду, а као један од највећих клубова на овим просторима, свакако ћемо покушати да обрадујемо наше навијаче и у првенству. Звезда и Партизан су озбиљни конкуренти, али борићемо се и надам се да ћу својим понашањем и залагањем оправдати поверење тренера и управе – изјавио је Ковачевић.

Он је све до скоро био у тренажном процесу у Кортријку, а у последњих неколико дана је тренирао индивидуално у Новом Саду. Према његовим речима, тренутно још увек није 100 посто спреман, али очекује да ће врло брзо моћи да конкурише за састав тима.

Владимир Ковачевић је са Војводином потписао двогодишњи уговор и задужио дрес са бројем шест на леђима.