Doskorašnji fudbaler belgijskog Kortrijka Vladimir Kovačević (27) danas se po drugi put vratio u ekipu Vojvodine, u kojoj je 2010. godine započeo svoju seniorsku karijeru.

Vladimir Kovačević je rođen 22. novembra 1992. godine i igra na poziciji štopera. Prošao je omladinsku školu Vojvodine, za koju je debitovao u sezoni 2009/10. Potom je bio na pozajmicama u Hajduku iz Kule i Proleteru iz Novog Sada, a nakon toga je bio član Spartaka, iz kojeg se na leto 2016. godine vratio među crveno-bele. Svega šest meseci kasnije, zahvaljujući dobrim igrama koje je pružio, usledio je transfer u belgijski Kortrijk. Kovačević je član ovog kluba bio pune tri i po godine, s tim da je sezonu 2018/19. proveo na pozajmici u Šerifu iz Tiraspolja.

Za ekipu iz Belgije, Kovačević je odigrao ukupno 30 utakmica i postigao dva gola, a danas se, kao slobodan igrač, vratio u svoj matični klub.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam se vratio u svoju kuću. Vojvodina je moj klub, u kojem sam ponikao i napravio prve korake. Takođe, veliko mi je zadovoljstvo i zbog toga što ću ponovo sarađivati sa Nenadom Lalatovićem, koji mi je trasirao fudbalski put u Proleteru i Vojvodini. Nadam se da će ove sezone Kup ostati u Novom Sadu, a kao jedan od najvećih klubova na ovim prostorima, svakako ćemo pokušati da obradujemo naše navijače i u prvenstvu. Zvezda i Partizan su ozbiljni konkurenti, ali borićemo se i nadam se da ću svojim ponašanjem i zalaganjem opravdati poverenje trenera i uprave – izjavio je Kovačević.

On je sve do skoro bio u trenažnom procesu u Kortrijku, a u poslednjih nekoliko dana je trenirao individualno u Novom Sadu. Prema njegovim rečima, trenutno još uvek nije 100 posto spreman, ali očekuje da će vrlo brzo moći da konkuriše za sastav tima.

Vladimir Kovačević je sa Vojvodinom potpisao dvogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem šest na leđima.