Skupština FK Vojvodina

 

Vlasnik firme „Aleksandar gradnja“ Vojislav Gajić večeras je zvanično izabran za novog predsednika Upravnog odbora FK Vojvodina.

U media centru FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, večeras je održana izborna sednica Skupštine FK Vojvodina, na kojoj je usvojena ostavka dosadašnjeg predsednika Upravnog odbora Zorana Šćepanovića i potom na njegovo mesto izabran vlasnik firme „Aleksandar gradnja“ Vojislav Gajić.

Dosadašnji predsednik kluba Zoran Šćepanović, koji je tu funkciju obavljao od juna 2014. godine, svoju ostavku je obrazložio rečima da je tokom prethodne dve godine uložio ogroman lični i profesionalni napor kako bi pomogao klubu da se izvuče iz teške situacije u kojoj se nalazio, te je, s obzirom na to da će ubuduće biti angažovan i u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije, odlučio da svoje mesto prepusti nekom ko će imati više vremena, snage i energije da obavlja tako važnu i odgovornu funkciju. Novom predsedniku Vojislavu Gajiću poželeo je sreću u radu, istakavši da klub ostavlja u dobrim rukama i dodao da će, shodno svojim mogućnostima, i dalje biti na usluzi klubu koji voli i zalagati se za njegove interese, kao i interese srpskog fudbala u celini.

Na mesto predsednika Upravnog odbora, Vojislav Gajić izabran je jednoglasno od strane prisutnih članova Skupštine, a njegov novi Upravni odbor ubuduće će činiti: Dragoljub Zbiljić, Dalibor Bogdanović, Aleksandar Đurđević, Dušan Vlaović, Dušan Radojičić, Boban Milić, Nebojša Stupar i Nenad Rončević. Shodno statutu kluba, predsednik Upravnog odbora moći će naknadno u ovo telo da uvrsti još neke članove.

Istovremeno, članovi Skupštine većinom glasova izglasali su novog generalnog sekretara kluba, što je funkcija koju će ubuduće obavljati Božidar Beronja, ugledni advokat iz Novog Sada.

Čitava sednica Skupštine protekla je u vrlo srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, a nakon što su se bivšem predsedniku Zoranu Šćepanoviću i njegovim najbližim saradnicima zahvalili na svemu učinjenom za klub tokom prethodne dve godine, članovi novog Upravnog odbora jasno su poručili da Vojvodina ima visoke ambicije već u ovoj sezoni i da se ubuduće može očekivati još veći napredak i prosperitet kluba na svim nivoima.