У медиа центру ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, данас је одржана ванредна седница Скупштине ФК Војводина, на којој су донете важне одлуке у вези са избором нових људи на руководеће и најодговорније функције у клубу.

Седници је присуствовало 53 од укупно 55 чланова, а они су, након што су констатовали оставку досадашњег председника клуба Душана Влаовића, једногласно подржали предлог да се за новог првог човека Управног одбора ФК Војводина именује Војислав Гајић, власник компаније „Александар градња“, коме ће ово бити трећи мандат на месту председника клуба, с обзиром на то да је исту функцију већ обављао у сезони 2008/09. и потом поново од септембра до децембра 2016. године.

Након поновног избора на место председника ФК Војводина, он је поручио да је циљ клуба да у предстојећој сезони избори пласман у квалификације за Лигу Европе, те да ће екипа спремно дочекати почетак првенства и борбу за бодове.

– Врло сам узбуђен због тога што се по трећи пут налазим на овом месту, иако сам свестан да преузимам велику одговорност и да ми неће бити лако. Поносан сам на све што сам до сада урадио за овај клуб, али то се сада све заборавља и крећемо из почетка. Без заједништва нема напретка, јер клуб не вреди без навијача, али ни без играча и људи који ће га водити, те се ова седница претходних дана одлагала управо због тога што смо радили на постизању солидарности. Нисам присталица тезе да Војводини припада место у врху српског фудбала, јер свакоме припада само оно што својим радом и трудом успе да заслужи, и зато од старта морамо посвећено и максимално ангажовано прионути на посао, свако у свом домену и сектору у којем може највише да пружи – изјавио је Гајић.

Поред њега, у Управном одбору ФК Војводина убудуће ће се налазити још Љубомир Апро, Милан Ђукић, Милан Ђукић, Драгољуб Самарџић и Никола Васиљевић, који су и у претходном периоду били чланови УО, а поред њих, у Управни одбор је по први пут уврштен Милан Давидов, бивши фудбалер и некадашњи председник Скупштине ФК Војводина.

Такође, на данашњој седници констатована је оставка досадашњег генералног директора клуба Дарка Јевтића, а на његово место именован је досадашњи члан Управног одбора ФК Војводина Душан Бајатовић, док је, уместо Саше Дракулића, на позицију спортског директора постављен бивши фудбалер Војводине и некадашњи репрезентативац Србије и Црне Горе Никола Лазетић.

Истовремено, на данашњој седници дошло је до промена и у самом сазиву Скупштине, с обзиром на то да чланови највишег клупског тела више нису Зоран Стојковић, Милош Радмиловић, Душан Летић, Живан Шљукић, Александар Дунђерски, Милан Лазић, Марко Шпаровић, Љубомир Суботин и Владислав Каћански. Уместо њих, нови чланови Скупштине ФК Војводина постали су Александар Шодић, Милош Ђукић, Владимир Милутиновић, Бојан Пањковић, Бојан Вагић, Борис Годински, Сима Секулић, Борис Приселац и Милорад Мишић.

Обраћајући се присутнима, новоизабрани председник ФК Војводина Војислав Гајић најавио је да ће клуб, зарад брже и боље оперативности, убрзо формирати Одбор за хитна питања, у којем ће, поред њега, бити још и нови генерални директор Душан Бајатовић и члан Управног одбора Никола Васиљевић, те да ће у раду клуба поново учествовати и некадашњи генерални секретар ФК Војводина, адвокат Божидар Бероња, који ће овога пута обављати функцију саветника председника клуба и секретара Управног одбора.