obrazac-za-slike---vesti

 

 

FC „Vujadin Boškov“

Gledalaca :     100

Sudija :          Nikola Radaković (Novi Sad)

Strelci :          Novaković (14. min) za Vojvodinu, a Vukanović (51. min) za Bačku

Vojvodina :     Jovanić (Žakula), Nikolić (Živković), Kočović, Đurić, Pankov (Zogović), Buač (Tumbasević), Luković, Novaković (Popara), Mojsilović, Stojanović (Asani), Grgić

Bačka :           Drinić, Mijić, Jević, Radoja, S. Ivković, Avakumović, F. Bajić, Trifković, Čeković, Klisura, Vukanović

Igrali su još :   Labus, Đ. Bajić, Avrić, Čalić, Zečević, R. Ivković, Dorić i Dukić

Pripremajući se za subotnji derbi sa Crvenom zvezdom, Šef stučnog štaba Vojvodine, Zoran Marić proverio je formu igrača sa šireg spiska prvog tima.

Novi prvoligaš iz Bačke Palanke pružio je snažan otpor, posebno u drugom poluvremenu. Novosađani su bili mnogo bolji rival u prvom delu utakmice, što je bilo za očekivanje i u 14. minutu došli do prednosti. Malo pre toga, golman Drinić sjajno je zaustavio šut Novakovića i uz pomoć prečke spasao svoju mrežu. Ipak, u sledećem napadu Slobodan Novaković je posle akcije Mojsilovića i Kočovića iz neposredne blizine pogodio nebranjeni gol.
Pre odlaska na odmor, Drinić je još jednom pokazao da je izuzetno kvalitetan čuvar mreže jer je na maestralan način zaustavio volej udarac Lukovića sa desetak metara.
Bačka je izjednačila početkom drugog poluvremena kada je odbrana Vojvodine dopustila Vukanoviću da neometan od bilo koga dobije loptu iz auta i nađe se sam pred Žakulom. Napadač Bačkopalančana je udarcem sa 5-6 metara savladao golmana Novosađana.
Do kraja susreta gosti su imali još par prilika da možda i dođu do trijumfa, ali je Žakula bio na visini zadatka.