Novica Maksimović

 

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Jagodine rezultatom 2:1 (2:1), u današnjem prijateljskom meču odigranom u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku.

Pred oko 100 gledalaca, strelac za Vošu bio je Malbašić u 28. (p) i 36, dok je gol za goste postigao Lečić u 37. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Žakula – Lakićević (od 46. Milinković), Rosić (od 46. Stepanov), Miletić (od 46. Puškarić), Antić (od 46. Nastić) – Maksimović (od 46. Kovačević), Jovančić (od 46. Vukčević), Sekulić (od 46. Babić) – Malbašić (od 46. Meleg), Trujić (od 46. Stamenić), Ašćerić (od 46. Meri).

Jagodina: Tatić (od 46. Milojević) – Đorđević, Mirkailo (od 46. Savković), Miladinović, Marić (od 46. Stojimirović, od 71. Čolović) – Knežević, Frensis (od 46. Gašić), Milošević (od 46. Baošić), Sajičić (od 46. Nedović) – Lečić (od 67. Petrović), Ivanović (od 46. Popović).

Prva prilika na utakmici viđena je u 14. minutu. Lakićević je dobro šutirao sa preko 20 metara, golman Tatić je odbio loptu, ona je došla do Trujića, koji je takođe uputio udarac iskosa sa desetak metara, ali je čuvar mreže Jagodine i taj šut zaustavio.

Vojvodina je više napadala, mada se i Jagodina predstavila kao tim koji ima napadačkih ambicija.

U 28. minutu, Jovančić je oboren u šesnaestercu gostiju, pa je sudija Ilija Brdar dosudio najstrožu kaznu za Vojvodinu. Siguran realizator sa bele tačke bio je Malbašić, koji je poslao loptu u donji desni ugao Tatićevog gola.

Uprkos vođstvu, Voša je nastavila da napada, pa je do drugog gola stigla već u 36. minutu i to ponovo preko Malbašića. Ovoga puta, vezista Vojvodine je šutirao sa nešto više od 20 metara iskosa sa desne strane i poslao loptu uz samu desnu stativu.

Međutim, već u sledećem minutu, Jagodinci su se revanširali. Miroslav Lečić je uhvatio volej otprilike sa iste pozicije odakle je šutirao i Malbašić i postigao retko efektan pogodak, poslavši loptu u desne rašlje Žakulinog gola.

Jagodina je mogla da dođe do izjednačenja u 50. minutu. Posle kornera sa desne strane, Lečić je neometan šutirao sa svega pet metara udaljenosti, ali je fantastično reagovao Srđan Žakula i sačuvao svoju mrežu.

Lepu akciju po desnoj strani u 64. minutu izveli su Vukčević i Babić, Vukčević je i šutirao sa oko 10 metara, ali suviše slabo i van okvira gola.

Do kraja susreta, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, gosti su u nekoliko navrata pokušavali da dođu do izjednačenja, ali ozbiljnijih prilika nije bilo, pa je meč završen pobedom Vojvodine rezultatom 2:1.