Foto : Dušan Jocić

Foto : Dušan Jocić

 

Настављена је распродаја бодова на новосадском стадиону Карађорђе, пошто су фудбалери Војводине, шести пут ове сезоне, препустили сва три бода гостујућем тиму.

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 500, судија: Илић (Ћуприја), стрелци: Макарић у 90. за Војводину, Мутавyић у 76. Јевтовић у 78. и Крунић у 93. минуту за Борац. Жути картони: Василић, Луковић, Секулић (Војводина), Живковић (Борац).

ВОЈВОДИНА: Жакула 6, Василић 6 (Гаћиновић 5), Иванић 5, Пекарић 6, Луковић 5 (Макарић 6), Настић 5, Асани 6 (Ћурко -), Стојановић 5, Секулић 5, Тумбасевић 5, Бабић 5.

БОРАЦ: Бајић 7, Гојковић 6, Маслаћ 7, Крунић 8 (Обрадовић -), Јосовић 6 (Јевтовић 7), Живковић 6, Јованчић 6, Мутавyић 7, Милетић 6, Ожеговић 7, Зец 6.

Настављена је распродаја бодова на новосадском стадиону Карађорђе, пошто су фудбалери Војводине, шести пут ове сезоне, препустили сва три бода гостујућем тиму. Овога пута читавим пленом радовали су се играчи Борца из Чачка, који су чврстом и веома дисциплинованом игром дошли до циља. Истина, Чачани су прижељкивали реми у Новом Саду, али, када им се указала прилику да учине и више од тога, нису је пропустили и уздигнутих руку напустили су Нови Сад.

У првом полувремену црвено-бели су имали више од игре и стварали су какве-такве прилике али је изостала њихова реализација. У 25. минуту забележили смо сјајан шут Иванића са неких 20 метара али је голман Бајић атрактивном интервенцијом лопту избио у корнер. После ударца са угла у шанси се нашао и Срђан Бабић али је шутирао високо преко пречке са неких седам-осам метара. У 35. минуту оштро је шутирао са 18 метара али је лопта завршила преко гола гостију. У овом делу игре једини директан шут ка голу Срђана Жакуле упутио је капитен гостију Маслаћ и то у 2. минуту надокнаде времена.

У наставку Војводина као да је потпуно остала без снаге и без идеје. Једино је у 55. минуту, после покушаја маказица Гаћиновића, Луковић слабо шутирао и можда се гледаоцима учинило да је то најава притиска домаћег тима. Међутим, све до 74. минута на терену се није догађало ништа занимљиво, а тада је уследила права канонада Чачана. Најпре је Гојковић опасно припретио из слободног ударца да би у наставку акције Пекарић избио лопту испред једног нападача Борца, али је Жакула инстинктивно реаговао и избацио лопту у корнер. Настављени су напада ученика тренера Богића Богићевића и у 76. минуту Миљан Мутавyић се одлично убацио у празан простор, изашао сам испред голмана Војводине и без муке довео свој тим у вођство.

Само два минута касније, уследио је нови атак гостију, одбрана Војводине деловала је успавано, а лопта је стигла до Јефтовића на левом крилу који је поново сам избио сам пред Жакулу и дуплирао вођство Борцу. Уследили су звиждуци малобројних гледалаца на трибинама, али тек у 90. минуту Милан Макарић је главом успео да пронађе пут лопти до гола и смањи вођство ривала. Да ипак имају у овом тренутку расположенији тим, показали су Чачани у трећем минуту надокнаде времена, када је најбољи појединац меча Раде Крунић, после несхватљиве индолентне игре одбране црвено-белих, поново сам избио испред голмана Војводине, заобишао га и лако поставио коначни резултат.

A. Предојевић