obrazac-za-slike---vesti

 

 

 

FC „Vujadin Boškov“

Gledalaca :    200

Sudija :         Nikola Radaković (Novi Sad)

Strelci :         Grgić (23. min) i Tumbasević (31. min)

Vojvodina :    Žakula (Rockov), Živković (Nikolić), Kočović, Zogović (Pankov), Fimić (Đurić), Popara, Tumbasević (Desančić), Novaković (Asani), Luković, Grgić, Ilić

Borac :           Bogunović, Stevančević, Asani, Milović, Knežević, Kiš, Leškov, Vučić, Terzić, Desnica, Amidžić

Igrali su još :  Ćurko, Prošek, Paprić, Simić, Janović, Sakač, Vuković, Pavlović, Faćol i Kizić

Solidnu predstavu prikazali su fudbaleri Vojvodine i srpskoligaša Borca sa Klise u današnjoj prijateljskoj utakmici, a pobeda je pripala, sasvim zasluženo, domaćinu.
Kombinovani sastav „crveno-belih“ imao je tokom svih 90 minuta više od igre, videlo se da su puleni Zorana Marića mnogo kvalitetniji, a takođe i fizički spremniji od komšija sa Klise. Ipak, fudbaleri Borca su kod rezultata 0:0 imali sjajnu priliku za vođstvo koju je još boljom odbranom osujetio Srđan Žakula. Naime, jedan od napadača gostujuće ekipe našao se oči u oči sa iskusnim čuvarom mreže, šutirao sa desetak metara, ali je golman Vojvodine bio na visini zadatka i zaustavio loptu.
Domaćin je u vođstvo došao u 23. minutu kada je Luković oduzeo loptu odbrambenim igračima Borca, prevario svog direktnog čuvara, a zatim uposlio Grgića na levoj strani. Mladi napadač je šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio levi donji ugao gola Dejana Bogunovića. Nekoliko minuta kasnije Tumbasević je postavio konačan rezultat. Ponovo je začetnik brzog kontranapada bio Luković koji je odlično uposlio Novakovića, ovaj je izašao sam pred Bogunovića, snažno šutirao, a čuvar mreže u prvi mah odbranio njegov šut. Međutim, lopta se odbila pravo na noge Tumbaseviću koji je sa desetak metara poslao u nezaštićenu mrežu.
Do kraja poluvremena videli smo nekoliko prilika Novakovića i Lukovića koje su ostale neiskorišćene. Drugi deo utakmice bio je nešto slabiji kvalitetom, ali su na kraju krajeva gledaoci mogli biti zadovoljni viđenim.

ASANI PROTIV ASANIJA

Na utakmici Vojvodina-Borac zabeležili smo zaista redak kuriozitet. Na terenu su se u jednoj zvaničnoj utakmici kao rivali našli otac i sin. Kapiten Borca sa Klise, Halil Asani sa jedne  i njegov naslednik Elmir u dresu Vojvodine sa druge strane.
Kako tata igra na mestu levog beka, a sin na poziciji desnokrilnog napadača, očekivali smo „žestoke“ duele, ali je naslednik posle par minuta prešao na levu stranu terena pa je izostao „bliski susret“ oca i sina.
Potpuno smo sigurni da je danas najponosniji otac na svetu bio Halil Asani.