lopta-u-mrezi

Zlatibor. Stadion „Palisad“. Gledalaca : 100, Sudija : Jeremić (Užice), Strelci: Makarić u 81. minutu za Vojvodinu, a Garsija u 51. za Čelaul.

VOJVODINA: Žakula, Živković, Pekarić, Miletić, Nastić, Radoja, Poletanović, Alivodić, Arsić, Ilić, Vujaklija. Igrali su još: Milinković – Savić, Nikolić, Zogović, Puškarić, Kočović, Grgić, Popara, Makarić, Spremo, Stojanović, Asani i Mazalica.

ČELAUL: Jović, Rusu, Mateciju, Gorea, Vajdaš, Matiju, Stefanesku, Garsia, Margin, Botezatu, Pavel. Igrali su još: Stančea, Tepeš, Ičim, Georgiu, Apadiju, Onču i Mandruška.

I u drugoj proveri na pripremama na Zlatiboru Vojvodina je remizirala, ovoga puta sa rumunskim prvoligašem Čelaulom, koji je u minuloj sezoni  bio plasiran u sredini tabele tamošnjeg prvenstva. Vojvodina je u većem delu imala inicijativu, stvorila je više šansi, ali ih nije iskoristila, pa je nerešen rezultat logičan epilog, ali generalno, crveno – beli su ostavili solidan utisak. Rumuni na momente preagresivni, a jasno je da se radi o čvrstoj, defanzivno orjentisanoj ekipi čiji gol čuva „naše gore list“, Bojan Jović.

U prvom delu meča Vojvodina je bila bolji rival, imala je laganu inicijativu, ali nije uspela da probije čvrst bedem Rumuna. Novosađani su prvi put pripretili u 10.minutu, kada je Marko Poletanović izveo slobodan udarac, lopta je zakačila nekog u živom zidu Čelaula, ali kada su je mnogi videli u mreži – završila je tik kraj stative. Nešto kasnije, Vujaklija je dobro probio po strani, uputio je dobar centaršut u kazneni prostor protivnika, ali Ilić je za delič sekunde zakasnio da zakači loptu. Lepu priliku mladi napadač Voše je imao i na asistenciju Poletanovića, ali je iz izgledne pozicije izblokiran u momentu kada je šutirao na Jovićev gol. Rumuni u prvom delu mahom bezopasni, s izuzetkom jedne solidne kontre kada je odlično odreagovao Pekarić i otklonio opasnost od svog gola.

U drugom delu, u 51. minutu – penal za Čelaul, kada je Grgić neoprezno startovao u svom šesnaestercu. Suguran sa bele tačke bio je Lopez Garsija. Posle toga, ponovo je Voša imala inicijativu, ali neke izgledne situacije nisu realizovali Spremo, Mazalica i Makarić. Ipak, u 81. Makarić je doneo izjednačenje, kada je sa 7 – 8 metara jednu odbijenu loptu sproveo u mrežu Rumuna.

Sledeću utakmicu na pripremama Vojvodina bi, po planu, trebala da odigra 8. jula protiv Čajetine, a potom dan kasnije, uslediće još jedna provera protiv Čelaula.

Dnevnik (D. Knežić)