obrazac-za-slike---vesti

 

 

FC „Vujadin Boškov“

Gledalaca :    200

Sudija :         Ilija Brdar (Irig)

Vojvodina :    Žakula (Kordić), Kočović (Puškarić), Radović, Pankov (Babić), M. Novaković, Makarić, Karanov (Desančić), Luković (Stamenić), S. Novaković (Asani), Ćurko (Meri), Ibrahim (Grgić)

ČSK Pivara :  Tankosić, Đekić, Dević, Jelić, Žakula, Kerkez, Sekeruš, Mijailović, Tanasić, Pankaričanin, Pavkov

Igrali su još : Stamenković, Tucakov, Zec, Ožvat, Ljubičić, Trifković, Mitrović, Matić i Zagorčić

PRAZNE MREŽE NA PREMIJERI

Na prvoj ovogodišnjoj zvaničnoj utakmici, odigranoj u sklopu priprema za prolećni deo šampionata, fudbaleri Vojvodine i ČSK-a nisu uspeli da zatresu mrežu.
Težak teren uslovio je da igrači obe ekipe ne pokažu sve ono što je od njih očekivalo preko 200 gledalaca koji su, željni fudbala, došli da prisustvuju otvaranju sezone u Novom Sadu.
Gosti iz Čelareva su u početnih 15-20 minuta imali loptu nešto duže u svom posedu i čak u dva navrata zapretili rivalu, ali je iskusni golman Žakula lako rešio te situacije. Tek nakon toga, domaći su preuzeli inicijativu, stvorili nekoliko šansi, ali su Luković (dva puta), Makarić, Milko i Slobodan Novaković, za malo, bili neprecizni.
Primetno je bilo da je ovaj sastav „crveno-belih“ još uvek neuigran, bez brzog protoka lopte i završnog pasa. Prvih 45 minuta na mestu levog spoljnog, odigrao je i Etiopljanin Fuad Ibrahim, prilično neubedljivo.

Drugi deo utakmice bio je za nijansu sadržajniji od prvog, naročito što se tiče Vojvodine. Po bokovima su dejstvovali dojučerašnji omladinci, Elmir Asani i Uroš Stamenić, a Makariću je, na sredini terena, dobro asistirao Desančić. Zaigrali su Vošini fudbaleri nešto brže i agresivnije, pa su kao rezultat došle velike prilike koje je, u dva navrata, propustio Asani. Prvo je brzonogi igrač „crveno-belih“ sa centra igrališa, u trku ostavio svoje rivale, ali na žalost, nije primetio na suprotnoj strani potpuno samog Grgića koji je pratio njegovu akciju. Asani se odlučio na šut sa ivice šesnaesterca i poslao loptu kraj gola. Nešto kasnije, isti igrač se, nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju, našao u dobroj poziciji, ali je šutirao tik preko prečke. Ipak, najzreliju priliku za pogodak, propustio je Darko Puškarić koji je odlično istrčao kontranapad, odigrao dupli  pas sa Merijem, izašao sam pred Tankosića, lukavo ga prebacio, ali lopta je umesto u mreži, završila svoj put kraj leve stative. Sa druge strane, gosti su desetak minuta pre kraja imali šansu preko Zeca. Desnokrilni napadač ČSK-a je, nakon lepe akcije, šutirao iskosa sa desne strane, ali je i on bio neprecizan.
Drugu proveru, puleni Zorana Marića, imaće u sredu protiv prvoligaša Bačke.