Фудбалери Војводине данас ће одиграти прву пријатељску утакмицу у склопу припрема за нову сезону. Након уводног рада у Ветернику, а потом и кондиционих припрема на Златибору, трећег дана боравка у Словенији црвено-бели ће одиграти пријатељски меч против екипе Брежица, 14-пласираног тима словеначке Друге лиге у прошлој сезони.

Фудбалски клуб Брежице је основан 1919. године у истоименом словеначком граду, а у досадашњој историји није имао никаквих запаженијих успеха. Игра на стадиону капацитета 507 гледалаца и код куће наступа у црно-плавој, док у гостима игра у наранџасто-плавој опреми. У свом саставу, осим Словенаца, има чак осам Хрвата, али и једног Јужнокорејанца. Тренер екипе је Словенац Дарко Карапетровић.

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић најавио је да ће на данашњој утакмици пружити прилику двема различитим поставама, при чему ће свака имати прилику да одигра по једно полувреме. Првотимцима црвено-белих у Словенији касно синоћ се придружио и нападач Немања Човић, који је јуче постао нови-стари члан Војводине, али он данас вероватно неће бити у конкуренцији за састав, већ ће за место у тиму конкурисати тек од наредне пријатељске утакмице.

Услед јаког невремена и пљуска који се заиста ретко виђа, фудбалери Војводине морали су да откажу јучерашњи поподневни тренинг, али су временски услови данас ипак знатно бољи, па се очекује да играчи два тима неће имати проблема по том питању. Почетак данашње утакмице, која ће се играти на једном од терена у Термама Чатеж, заказан је за 18 часова.