Fudbaleri Vojvodine

 

Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati prijateljski meč protiv ekipe Rudara iz Velenja, u okviru priprema za novu sezonu.

Pred fudbalerima Vojvodine danas je novi prijateljski meč. Posle susreta sa simpatičnim timom Šampiona iz Celja, koga su crveno-beli lako savladali sa ubedljivih 8:0 (4:0), pred njima će danas biti znatno teži i ozbiljniji zadatak, pošto će im protivnik biti ekipa Rudara iz Velenja, šestoplasirani tim slovenačkog prvenstva iz prošle sezone.

Reč je o klubu koji je osnovan 1948. godine od strane sindikalne organizacije Rudnika lignita iz Velenja. Za vreme SFRJ, najveće uspehe beležio je u drugoj polovini sedamdesetih godina, kada je učestvovao u jedinstvenoj Drugoj saveznoj ligi, dok je po osamostaljenju Slovenije najbolji rezultat ostvario 1998. godine, kada je osvojio Kup ove zemlje, što je do danas ostao jedini trofej u istoriji kluba.

Pre samo nekoliko dana, ekipu Rudara preuzeo je bivši trener Vojvodine i nekadašnji selektor Gane Milovan Rajevac, što samo svedoči da tim iz Velenja ima ozbiljne ambicije u novoj sezoni. Inače, u ovom timu nastupa čak 10 stranaca, od kojih sedmoricu čine Hrvati: Marin Bratić, Ivan Knezović, Damir Grgić, Andrej Simić, Stjepan Babić, Mario Babić i Mate Eterović. Pored njih, tu su još Erman Bevab (Austrija), Jaka Ihbajšeh (Palestina) i Ilja Markovski (Ukrajina).

Utakmica će biti odigrana na stadionu Rudara u Velenju, koje je udaljeno oko 70 kilometara od Pohorja. Stadion nosi naziv „Ob jezeru“ i ima kapacitet od 4.300 mesta. Na svom stadionu, Rudar nastupa u zelenoj, dok na gostovanjima igra u kompletno žutoj opremi.

Utakmica počinje u 18 časova, a trener Vojvodine Nenad Lalatović najavio je da će ponovo ukazati šansu dvema postavama, s tim da će, za razliku od utakmice protiv Šampiona, igrači koji danas započnu meč igrati do 60. minuta susreta.