Fudbaleri Vojvodine

 

Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati prijateljski meč protiv Vitorula, u sklopu priprema za nastavak sezone.

Petog dana priprema u turskom Beleku, fudbaleri Vojvodine odgraće svoj drugi kontrolni meč. Rival crveno-belima od 16 časova po srpskom vremenu biće ekipa Vitorula, trenutno drugoplasiranog tima rumunskog prvenstva.

Fudbalski klub Vitorul ima neuporedivo kraću tradiciju od Vojvodine, s obzirom na to da je osnovan tek 2009. godine, a njegov vlasnik, ujedno i trener je najčuveniji rumunski fudbaler svih vremena – George Hadži. Međutim, dva kluba imaju i jednu sličnost, a to je da u svojim zemljama važe za sredine koje promovišu i afirmišu mlade igrače.

Sastav Vitorula sačinjen je uglavnom od igrača rumunske nacionalnosti, ali u ekipi se nalaze i četvorica stranaca i to dvojica Francuza, jedan Španac i jedan Brazilac. Nema sumnje da će ovo biti još jedan jak test za ekipu Nenada Lalatovića, koja će i ovoga puta nastupiti sa po dve postave, pri čemu će svaka odigrati po jedno poluvreme.

Zbog povrede kolena, za Vojvodinu danas sigurno neće nastupiti napadač Ognjen Ožegović, a neizvestan je i nastup bekova Milana Milinkovića i Nikole Antića. Milinković ima lakšu povredu tetive, a Antić primicača, pa je moguće da će ih trener Lalatović poštedeti i današnjih napora.

Kao i za meč protiv Oleksandrije, i ovoga puta za sve navijače Vojvodine omogućen je direktan prenos utakmice preko „live stream“-a, pa će od 16 časova susret moći da prate na sledećem linku:

FK VOJVODINA (SRB) vs. FC VITORUL (ROM…