Фудбалери Војводине данас ће одиграти трећу пријатељску утакмицу на припремама у Белеку. Од 15 часова по српском времену, у ФЦ „Титаник Делукс Белек“, ривал црвено-белима биће екипа Заглебја из Лубина, тренутно 11-пласирани тим у пољској Екстракласи.

Реч је о клубу који је основан после Другог светског рата, тачније у септембру 1945. године и у својој историји до сада је освојио две титуле (1991. и 2007) и један Суперкуп Пољске (2007). Тренер екипе је 53-годишњи Холанђанин Бен ван Даел, који на располагању има углавном пољске играче, уз по једног Црногорца, Словака, Словенца, Руса и Чеха.

Што се тиче Војводине, очекује се да ће шеф стручног штаба „старе даме“ Радован Кривокапић од овог меча полако почети да тражи најбољу поставу, односно тим који ће се супротставити Црвеној звезди на старту пролећног дела шампионата. Што се тиче Ранка Веселиновића (19), он је јуче без проблема издржао напоран тренинг, тако да ће бити у конкуренцији за тим, што се не би могло рећи за Секуа Конеа (23), кога и даље мучи повреда. Такође, неизвестан је и наступ Даниела Граовца (25), који се јуче пожалио на стомачне тегобе, као и Александра Месаровића (20), који је пред крај јучерашњег тренинга задобио незгодан ударац у пределу колена.

С друге стране, врло је могуће да ће за Војводину данас наступити Еквадорац Роналдо Виља (21), који се од пре два дана налази на проби међу црвено-белима.