Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati treću prijateljsku utakmicu na pripremama u Beleku. Od 15 časova po srpskom vremenu, u FC „Titanik Deluks Belek“, rival crveno-belima biće ekipa Zaglebja iz Lubina, trenutno 11-plasirani tim u poljskoj Ekstraklasi.

Reč je o klubu koji je osnovan posle Drugog svetskog rata, tačnije u septembru 1945. godine i u svojoj istoriji do sada je osvojio dve titule (1991. i 2007) i jedan Superkup Poljske (2007). Trener ekipe je 53-godišnji Holanđanin Ben van Dael, koji na raspolaganju ima uglavnom poljske igrače, uz po jednog Crnogorca, Slovaka, Slovenca, Rusa i Čeha.

Što se tiče Vojvodine, očekuje se da će šef stručnog štaba „stare dame“ Radovan Krivokapić od ovog meča polako početi da traži najbolju postavu, odnosno tim koji će se suprotstaviti Crvenoj zvezdi na startu prolećnog dela šampionata. Što se tiče Ranka Veselinovića (19), on je juče bez problema izdržao naporan trening, tako da će biti u konkurenciji za tim, što se ne bi moglo reći za Sekua Konea (23), koga i dalje muči povreda. Takođe, neizvestan je i nastup Daniela Graovca (25), koji se juče požalio na stomačne tegobe, kao i Aleksandra Mesarovića (20), koji je pred kraj jučerašnjeg treninga zadobio nezgodan udarac u predelu kolena.

S druge strane, vrlo je moguće da će za Vojvodinu danas nastupiti Ekvadorac Ronaldo Vilja (21), koji se od pre dva dana nalazi na probi među crveno-belima.