Фудбалери Војводине данас ће одиграти прву пријатељску утакмицу на припремама у Белеку. После два дана током којих су, услед неповољних временских услова, своје активности базирали претежно на раду у теретани, црвено-бели ће данас највероватније заиграти против екипе Зорје из Луганска, тренутно четвртопласираног тима у Премијер лиги Украјине. Највероватније, из разлога што, у случају да невреме и данас буде слично као јуче, постоји могућност да се меч не одигра. Ипак, узимајући у обзир то да киша, иако и даље пада, није истог интензитета као што је била, те да више не дува ни онако јак ветар, постоји уверавање да ће временски услови ипак дозволити да се утакмица одигра.

Што се тиче Зорје, реч је о клубу који је основан још далеке 1922. године, а свој највећи успех је остварио 50 година касније, када је постао шампион Совјетског савеза, што је до данас остао једини трофеј у клупским витринама. Ове сезоне, Зорја је учествовала у плеј офу за Лигу Европе, где је у два меча била слабија од немачког Лајпцига.

Тренер екипе је 53-годишњи Украјинац Јури Вернидуб, који на располагању има претежно домаће играче, али и тројицу Бразилаца и једног Колумбијца, као и Србина Немању Ивановића (21), бившег фудбалера Јагодине и београдског Синђелића, који је у Зорју прешао тек у овом прелазном року.

Почетак утакмице заказан је за 15 часова по српском времену, уз директан пренос на петом каналу телевизије Арена спорт.