Logo UEFA

 

Fudbalski klub Vojvodina danas je dobio licencu za nastupe u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone.

Osvajanjem četvrtog mesta u nedavno završenoj sezoni u Super ligi Srbije, fudbaleri Vojvodine stekli su pravo da naredne sezone predstavljaju Srbiju u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a posle današnjeg dobijanja licence za nastup u ovom UEFA takmičenju, više ne postoji nikakva dilema u vezi sa tim da će Voša i sledeće sezone pokušati da u duelima sa evropskim timovima ostvari što bolje rezultate i što bolje reprezentuje svoj grad i državu.

Zahvaljujući velikim naporima klupskog rukovodstva, ali i uz razumevanje i kooperativnost bivšeg fudbalera Vojvodine Seržinja Grina, kao i fudbalskih klubova Borac iz Banja Luke i Drina iz Zvornika, Komisija za žalbe u postupku licenciranja klubova FSS danas je jednoglasno odlučila da FK Vojvodina ispunjava sve uslove za dobijanje licence, a to su sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski uslov.

Sledeće sezone, Vojvodina će takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope započeti od prvog kola, koje je na programu 30. juna i sedmog jula, a izvlačenje parova održače se 20. juna u Nionu.

Prošle sezone, Vojvodina je plasmanom u plej of došla nadomak plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, eliminisavši pritom i jedno poznato ime evropskog fudbala, italijansku Sampdoriju, pri čemu je u gostima ostvarila impozantnu pobedu sa ubedljivih 0:4.

Prozivka fudbalera Vojvodine pred početak priprema za novu sezonu zakazana je za treći jun.