Stadion „Karađorđe“

Gledalaca :       1500

Sudija :             Dejan Santrač (Pavliš)

Strelac :            Bojović (59. min)

Žuti karton :     Grin i Bojović (Vojvodina), Bukorac i Jeličić (Donji Srem)

Vojvodina :       Supić, Vulićević, Branković, Karan, Đurić, Mitošević, Grin, Kosović (od 46 min Moreira (od 84 min Bilbija), Stevanović, Škuletić (od 46 min Abubakar), Bojović

Donji Srem :      Belić, Vukobrat, Milekić, Milosavljević, Ristov, Bukorac, Zeljko, Petković (Urošević), Jeličić (Putničanin), Byrne, Košutić (Damnjanović)

Imam neki čudan osećaj da sam ovu utakmicu već gledao (ili je u pitanju „Zona sumraka“). Isti rivali od pre nekoliko sedmica, igra kao „pod indigom“ pa je na kraju i jedini pogodak postigao (kao i u prvenstvenom susretu)  Milan Bojović. Da ugođaj bude kompletan-ponovo iz slobodnog udarca sa maltene identične pozicije.
Vojvodina je pobedila Donji Srem i plasirala se u 1/8 finala Kupa Srbije, ali navijači su sa stadiona „Karađorđe“ otišli razočarani. Razloge njihovom razočaranju ne treba posebno objašnjavati. Dovoljno je pročitati prve 3 rečenice izveštaja.
Oba trenera počela su utakmicu sa izmenjenim sastavima. Vignjević je, uz ranije povređenog Poletanovića,  izostavio Nastića, Jokića, Abubakara, Ađurua  i Moreiru.  Umesto navedenih igrača, na terenu su bili Branković, Karan, Kosović i Škuletić. Kormilar Donjeg Srema, Bogić Bogićević je na klupi ostavio najboljeg strelca Ognjena Damnjanovića, Marka Putničanina i golmana Dragana Starčevića.
Uz njih, nedostajali su Milutinović, Josimov, Čordašić i Lakić-Pešić.
Prvu priliku na utakmici propustio je štoper Vojvodine Igor Đurić u 16 minutu. Korner sa leve strane izveo je mladi Kosović, a Đurić loptu šalje preko gola. Minut nakon toga, ponovo korner sa iste strane izvodi Kosović. Lopta nošena efeom umalo nije iznenadila golmana Belića koji je ispod prečke izbija ponovo van okvira gola.
Iz dosadne „ja tebi-ti meni“ igre i jedne i druge ekipe, do kraja prvih 45 minuta videli smo još jedan neuspešni  pokušaj Holanđanina Grina sa 25 metara koji je bez velike muke ukrotio golman Belić. Pet minuta pre kraja poluvremena u šesnaestercu Donjeg Srema „glavatali“ su se Stevanović i Karan koji je na kraju poslao loptu u ruke golmanu gostiju.
Na početku drugog dela igre, Vignjević je na teren, umesto Kosovića i Škuletića poslao Moreiru i Abubakara pa je igra Vojvodine postala za nijansu življa.
Ipak, prvu šansu u drugom poluvremenu Vojvodina stvara tek u 57. minutu kada Abubakar posle solo prodora šutira sa 18 metara, a čuvar mreže Donjeg Srema krajnjim naporom izbija loptu u korner. Presudni momenat utakmice desio se dva minuta kasnije. Moreira je uposlio Abubakara kojeg na 25 metara od gola prekršajem zaustavlja odbrana gostiju. Milan Bojović izvodi slobodan udarac i sjajnim udarcem pogađa desni ugao nemoćnog Belića.
„Crveno-beli“ su u 73. minutu prokockali najzreliju priliku da dupliraju vođstvo. Moreira „teledirigovanom“ loptom u kaznenom prostoru pronalazi usamljenog Abubakara. Kamerunac prima loptu na grudi, šutira u desni ugao ali golman gostiju fantastičnom intervencijom sprečava gotovo siguran pogodak.
Gosti iz Pećinaca protestovali su i tražili jedanaesterac nakon sudara golmana Vojvodine Supića i napadača Damnjanovića na ivici kaznenog prostora. Stekao se utisak da je sve bilo čisto jer je golman Vojvodine pre stigao do lopte od igrača u crnom dresu.