Експедиција ФК Војводина допутовала је у Брешу, где сутра од 15 часова, на стадиону „Орзинуови“, фудбалере „старе даме“ очекује пријатељски меч против истоименог члана италијанске Серије А.

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић одлучио је да на ово гостовање поведе 17 играча, међу којима су: Никола Симић, Немања Тороман, Аранђел Стојковић, Милан Лазаревић, Ђорђе Ђурић, Синиша Саничанин, Никола Петковић, Немања Вучић, Никола Дринчић, Марко Ђуришић, Огњен Ђуричин, Миодраг Гемовић, Јован Кокир, Петар Бојић, Михајло Нешковић, Бојан Матић и Немања Николић.

Због обавеза са репрезентативним селекцијама, у Брешу нису допутовали Емил Роцков, Ранко Веселиновић, Младен Деветак, Мирко Топић и Дејан Зукић, док Езе Винсент није дошао услед проблема са везом, а Жељко Филиповић због лакше болести.

Ипак, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић верује да ће се Воша против Бреше приказати у добром светлу.

– Лепо је то што се Војводина буди и што игра једну овако велику европску утакмицу, против тима који у свом саставу има једног Балотелија. То је само показатељ да је и Војводина један велики клуб, у којем све функционише беспрекорно. Овај меч ће значити много за моје играче, који ће имати прилику да виде где су у односу на један тим из Серије А, поготово што нас у наставку нашег првенства очекује јако тешка утакмица против Чукаричког.

Експедицију ФК Војводина у Бреши је дочекао спортски директор Никола Лазетић, који је и договорио одигравање ове пријатељске утакмице са тренером Бреше и својим некадашњим саиграчем Еугенијем Коринијем, а поред играча и чланова стручног штаба, у чартер лету за Брешу нашли су се и чланови управе и менаџмента клуба, новинари, као и десетак навијача.