Gol Abubakara

 

FC „Vujadin Boškov“

Gledalaca :       100

Sudija :            Banko Labus (Novi Sad)

Strelci :            Pavlović (31 min, autogol) za Fakel, Abubakar (75 min) i Novaković (90 min) za Vojvodinu

Vojvodina :      Supić (Žakula), Vulićević (Smiljanić), Pavlović (Nastić), Đurić (Karan, Mijušković), Trajković (Milović), Mitošević (Novaković), Rustemović (Bilbija), Moreira (Ivanić), Stevanović (Škuletić), Deletić (Šušnjar), Bojović (Abubakar)

Fakel :             Tjernovski, Žitnikov, Mihajlov, Germašov, Gavrilov, Kantanisto, Klopkov, Gicelov, Jermejev, Gerasimenko, Svistunov

Igrali su još :  Asutin, Kudrašov, Kalesnikov, Zinojev, Habarov, Fatejev, Lev, Burakov, Mojesejenko, Bogomolov, Abroskin

Voša se ispromašivala, Rusi dobro prošli.
Fudbaleri Vojvodine savladali su rusku ekipu Fakel nakon odlične igre u drugom poluvremenu. Zahvaljujući nepreciznosti Vošinih igrača i dobrim odbranama gostujućeg golmana, rezultat je ostao „samo“ 2 : 1.
U prvih 45 minuta viđena je čvrsta, muška borba sa puno duela i malo prilika.
Prvu šansu propustio je Svitanov kada je pokušao da lobuje istrčalog Supića ali je lopta posle njegovog udarca  otišla pored gola.
Vojvodina je zapretila dva-tri puta preko Bojovića, Moreire i Stevanovića ali su ipak  prvi do vođstva došli gosti iz Voronježa. Slobodan udarac sa 25 metara izveo je Klopkov. Lopta je na svom putu zakačila Pavlovića,  promenila smer kretanja, „uhvatila“ Supića na krivoj nozi i završila u mreži.

Drugo poluvreme-druga priča.
Vojvodina potpuno preuzima sve konce igre u svoje ruke, a rezltat toga bila je vrlo dobra igra i puno šansi od kojih su na kraju iskorištene samo dve.
Prvu priliku u drugom delu utakmice propustio je Đorđe Šušnjar kojeg je odlično uposlio Abubakar. Kamerunac je, nakon što je dobio loptu iz auta „pregazio“ svog čuvara i centrirao u visinu bele tačke gde se nalazio Šušnjar. Usledio je rezonski udarac „iz prve“ali je golman Fakela sjajnom intervencijom odbranio šut mladog napadača.
Nedugo potom, slična situacija. Ovog puta dubinsku loptu šalje Nastić, Abubakar ponovo ostavlja čuvara iza sebe, centrira, na loptu natrčava Škuletić, a golman Tjernovski još jednom sjajno brani.
Zatim sledi možda najlepši trenutak na utakmici. Oumaru Abubakar topovski šutira sa 25 metara, a lopta pogađa prečku. U nastavku akcije Šušnjar dribla golmana ali i ova šansa odlazi u nepovrat.
Šanse se ređaju kao na traci. Tandem Abubakar – Šušnjar prava su enigma za ruske odbrambene igrače. Sada je u ulozi asistenta Kamerunac. Centaršut sa leve strane, Šušnjar se izvlači na bok, trzaj glavom i lopta pogađa stativu.
Dvadesetak minuta pre kraja utakmice, Škuletić odlično ubacuje loptu u prazan prostor, Bilbija beži svom čuvaru koji ga ruši, a sudija Labus potpuno ispravno pokazuje na belu tačku. Slobodan Novaković preuzima odgovornost i šalje loptu – pored gola.
Kada se činilo da su Vošini strelci „ispucali svu municiju“ na scenu stupa Nemanja Bilbija. Baš onako kako je kod penala njega uposlio Škuletić, reprezentativac BiH je lucidno  poslao loptu u prazan prostor (da li treba reći da je tu bio Abubakar). Kamerunac je prvo obišao svog čuvara, potom, golmana i poslao loptu u nebranjenu mrežu.
Mogao je Fakel da ponovo „zagorča život“ Voši kada je jedan od napadača ruske ekipe izašao sam pred golmana Žakulu.  Svi su se već pomirili sa činjenicoim da je pogodak neminovan ali  novajlija iz Sombora je efektnom odbranom spasao siguran gol.
Konačno, u poslednjim sekundama igre, Vojvodina nakon sjajne kotre u tri poteza  dolazi do pobede golom Slobodana Novakovića.