obrazac-za-slike---vesti

 

 

FC „Vujadin Boškov“

Gledalaca :     50

Sudija :          Nemanja Gajdobranski (Novi Sad)

Strelci :          Luković (21. min, 32. min i 83. min) i Asani (27. min, iz jedanaesterca i 36. min) za Vojvodinu, a Vukadin(45. min) za IM Rakovicu

Vojvodina :     Jovanić (Žakula), Nikolić (Vukaljević), Kočović (Mojsilović), Pankov (Đurić), M. Novaković, Sekulić (Popara), Makarić (Klikovac), Luković, Asani, Stojanović (Ilić), Grgić

IM Rakovica :  Janković, Petković, Brkić, Bašanović, Cvetković, Vukadin, J. Miletić, Trajković, Žerađanin, Stepanović, Stanojević

Igrali su još :   Ćirković, Milanović, Milošević, B. Miletić, Stefanović, Radujević, J. Miletić, Lukić, Miljković, Janjić i Tomović

Kombinovani sastav Vojvodine je u prijateljskom odmeravanju snaga savladao srpskoligaša iz Rakovice, rezultatom 5 : 1. Trener Novosađana, Zoran Marić, može biti zadovoljan efikasnošću svojih pulena, a pre svega, odnosom prema igri i taktičkom disciplinom većine igrača koji su nastupili.
„Crveno-beli“ su počeli vrlo angažovano i već u prvih petnaestak minuta nekoliko puta opasno zapretili gostujućem golmanu. Prvo je Makarić odlično šutirao sa preko 20 metara, ali je čuvar mreže gostiju izbio loptu ispod same prečke u korner. Potom je šansu imao i Stojanović, ali je umesto mreže lopta pogodila prečku.
Vođstvo Vojvodini doneo je Luka Luković, posle odličnog duplog pasa sa Stojanovićem. Ofanzivni vezista Novosađana izašao je sam pred golmana gostiju i desnom nogom poslao loptu u suprotni ugao.
Šest minuta kasnije, Luković je nepropisno zaustavljen u kaznenom prostoru, a sudija Gajdobranski je opravdano dosudio najstrožu kaznu. Asani je sa 11 metara bio siguran, poslao je loptu u desni, a golmana Jankovića u levi ugao.
Treći pogodak Vojvodina je postigla nakon brze kontre. Lopta je upućena na polovinu gostiju gde su bili samo Luković i golman Janković. Igrač Vojvodine stigao je do lopte pre gostujućeg čuvara mreže, obišao ga i sa njom se ušetao u prazan gol.
U 36. minutu, malobrojni gledaoci videli su najlepši momenat na utakmici. Slobodan udarac sa 20 metara, iskosa sa desne strane, izveo je Asani. Šutirao je preko živog zida i pogodio leve rašlje nemoćnog golmana gostiju koji se nije ni pomerio.
Gosti su smanjili rezultat u poslednjem minutu prvog dela igre, kada je, nakon kornera, sa desne strane, u gužvi, lopta pogodila u nogu Vukadina i otkotrljala se u desni donji ugao gola Jovanića.
Drugih 45 minuta bilo je nešto manje sadržajno u odnosu na prvi deo utakmice. Luković je, na asistenciju Mojsilovića, postigao svoj treći gol u 83. minutu, a isti igrač je sredinom drugog poluvremena propustio da realizuje jedanaesterac. Golman IM Rakovice, Ćirković, pročitao je njegovu nameru i zaustavio loptu koja je išla u donji desni ugao.