voša jagodina

 

VOJVODINA – JAGODINA   1 : 4

Stadion „Karađorđe“

Gledalaca : 1000

Sudija : Marko Popović

Strelci : Gašić (5. min.), Savković (15. min.), Lepović (42. min.), Martinović (67. min.) za Jagodinu, Stojanović (11. min.) za Vojvodinu

Žuti kartoni : Tumbasević, Pekarić (Vojvodina), Popara, Varjačić (Jagodina)

Vojvodina : Kordić, Vasilić, Pekarić, Babić, Nastić, Tumbasević, Makarić (Karanov), Ivanić, Luković (Novaković), Gaćinović (Asani), Stojanović.

Jagodina : Perić, Filipović, Gašić, Živanović, Antić, Popara, Martinović (Nikolić), Savković (Varjačić), Đurić, Lepović, Stoičev.

Beskrvno i nezainteresovano su delovali fudbaleri Vojvodine protiv Jagodine. Nesporno da je Vojvodina slabija u odnosu na prvi deo sezone kao i da su nosioci ekipe, još uvek, golobradi mladići, od kojih mnogi imaju pravo nastupa i za omladinsku ekipu, zbog čega su oscilacije u igri moguće i normalne. I pored toga, neke stvari nisu u sprezi sa godinama već, pre svega, karakterom i odnosom prema fudbalu i dresu koji se nosi, zbog čega zaslužuju svaku kritiku za večerašnju partiju. Očigledno da je poraz od Zvezde ostavio traga, ali u fudbalu se gleda (i igra) unapred,  s toga očekujemo da se ekipa stabilizuje koliko sutra, jer nas očekuje još mnogo utakmica do kraja prolećnog dela prvenstva.

Tok utakmice

Utakmica je počela vođstvom gostiju. Jedan, naizgled, bezopasan napad po desnoj strani završio se  ispucavanjem lopte u korner . Danijel Gašić, stameni štoper Jagodine, bio je najviši u šesnaestercu Vojvodine i prosto zakucao  loptu glavom u mrežu gola domaćih, na kojem je, opet, stajao Kordić.

Nije dugo trajalo vođstvo gostiju. Nakon odlične kombinacije Ivanića  i Gaćinovića, ovaj prvi je probio odbranu gostiju po levoj strani, ušao u šesnaesterac i asistirao Jovanu Stojanoviću, kojem je ostao lakši deo posla. Vojvodina – Jagodina  1:1. Bio je to gol Stojanovića nakon višemesečnog posta.

Tek što su izjednačili fudbaleri Vojvodine već su bili u novom zaostatku. Đurić je poslao dubinski pas iza leđa odbrane Vojvodine, koja nije uspela da uhvati Savkovića u ofsajdu. Ofanzivni vezista prihvatio je loptu i rutinski savladao golmana Vojvodine. Vojvodina – Jagodina 1:2.

Novi šok na „Karađorđu‟ usledio je u 42. minutu utakmice. Krilni fudbaler Jagodine Lepović, primio je loptu iskosa na levoj strani, a onda u trku šutirao i savladao Kordića. Vojvodina – Jagodina 1:3. Tu je već bilo jasno da će Vojvodina teško do bodova protiv raspoloženih gostiju. Ipak, tinjala je nada se na poluvremenu može nešto promeniti.

Međutim, ni drugo poluvreme nije donelo boljitak. U igru su ušli Karanov umesto Makarića i Slobodan Novaković umesto Lukovića, ali ni to nije donelo pomak u igri. I dalje je Vojvodina imala „jalovu‟ incijativu iz koje nije uspevala da ugrozi gol gostiju koji su se organizovano branili i povremeno ugrožavali gol, rekli bismo, nezainteresovane Vojvodine.

Teško je mladu ekipu vratiti u igru kada je rezultatskom zaosatku, što se večeras, nažalost, potvrdilo.

U 67. minutu gosti stavljaju tačku na današnju utakmicu. Stoičev je, nesebično, asistirao do Martinovića, kojem je ostao lakši deo posla, za konačnih Vojvodina – Jagodina 1:4.