Stadion „Karađorđe“

Gledalaca :           500

Sudija :                 Darko Bogdanović (Kraljevo)

Strelac :               Abubakar (77 min iz jedanaesterca)

Žuti karton :        Trajković i Bojović (Vojvodina), Vidić i Milović (Javor)

Crveni karton :     Milović (Javor)

Vojvodina :           Žakula, Vulićević, Nastić, Jokić, Trajković, Radoja, Meleg (od 62 min Kosović), Moreira (od 80 min Ađuru), Stevanović, Bojović (od 62 min Katai), Abubakar

Javor :                  Nikolić, Đorđević, Momčilović, Vidić, Ostojić (Josović), Milović, Novaković, Eliomar, Radivojević (Vlašić), Onilo, Jakimovski (Milovanović)

Konačno pobeda…
Teškom mukom ali potpuno zasluženo, fudbaleri Vojvodine savladali su čvrstu i nezgodnu ekipu Javora i tako prekinuli „post“ koji je trajao prethodnih 5 prvenstvenih kola. Baš onako kako se i očekivalo (uostalom kao i svako gostovanje u Novom Sadu) igrali su fudbaleri iz Ivanjice. Uz sve to, vremenski uslovi i travnata podloga  koja se nije mogla  regenerisati za svega 20 časova koliko je proteklo vremena od utakmice Donji Srem-Crvena zvezda, bili su protivnici obe ekipe.
Prvo poluvreme nije vredno pomena. Ni jedan rival za 45 minuta nije uputio udarac u okvir gola niti stvorio iole izgledniju šansu osim  ako izuzmemo situaciju pred golom Javora u drugom minutu nadoknade. Tada je Bojović centrirao sa leve strane, a golman gostiju Nikolić nespretno reagovao, ispustio loptu i dozvolio Moreiri da mu je oduzme. Portugalac je odigrao povratnu za Stevanovića ali je u ponovljenom pokušaju Nikolić uz pomoć jednog saigrača ispravio svoj pređašnji kiks i uspeo da spreči pogodak.
Činjenica koju niko ne može osporiti je da su  igrači u crveno-belim dresovima večeras  imali želje i volje da dođu do pobede (što je svakako za svaku pohvalu), a ta njihova želja mnogo više je do izražaja došla u drugom delu utakmice.
Prvi put su Vošini igrači ozbiljno zapretili Nikoliću u 54 minutu. Korner sa desne strane izveo je Meleg, a Bojović udarcem glavom loptu poslao za desetak centimetara pored desne stative.
Igrači Javora nisu odstupali od svoje taktike. Pred Nikolićem je spuštena  „gvozdena zavesa“ koja je odolevala atacima domaćih igrača.
Nakon još jednog u nizu  kornera za Vojvodinu, gosti u 64 minutu  propuštaju najzreliju šansu za vođstvo. Brz kontranapad po levoj strani poveo je Nikola Jakimovski, došao nadomak šesnaesterca Vojvodine, centrirao, a Radivojević iz neposredne blizine umesto mreže-pogodio prečku.
Nekoliko trenutaka ranije, trener Vojvodine Vignjević  Melega i Bojovića zamenio je  Kosovićem i Kataijem, a te promene, potvrdiće se ubrzo, biće presudne za krajnji rezultat utakmice. Aleksandar Katai uneo je neophodnu živost i proboj po levom boku dok je 17-godišnji Kosović još jednom potvrdio o kakvom se fudbalskom biseru radi.
75 minut. Nakon što su fudbaleri Javora izgubili loptu na polovini protivnika Kosović je ne čekajući ni trenutka iz prve „gurnuo u vatru“ Abubakara. Na trenutak se činilo da će do lopte prvi stići kapiten Ivanjičana Milović, no uporni Kamerunac nadjačao je u duelu svog doskorašnjeg klupskog druga koji ga je zaustavio nepropisnim startom. Sudija Bogdanović je bez dvoumljenja dosudio najstrožu kaznu. Usledili su, naravno, žestoki protesti gostujućih fudbalera koji su smatrali da prekršaja nije bilo, a najžešći među njima bio je krivac za dosuđeni jedanaestec, Milović kome je arbitar prvo pokazao žuti karton zbog starta, a malo potom ga je zbog prigovora poslao u svlačionicu.
Odgovornost da izvede jedanaesterac preuzeo je Abubakar. Silovito je gađao i pogodio levi ugao gola za vođstvo Vojvodine od 1 : 0.
Tri minuta kasnije moglo je biti 2 : 0. Akcija je ponovo krenula od Kosovića koji je na levom boku uočio i uposlio zahuktalog Abubakara. Kamerunski reprezentativac prosledio  je loptu u šesnaeserac  gde se nalazio Katai koji je  stvorio sebi otvoren prostor, šutirao snažno, ali je golman Nikolić izvanrednom intervencijom zaštitio svoju mrežu.
Do kraja utakmice ništa se značajnije nije desilo pa je rezultat ostao nepromenjen. Vojvodina se ovom pobedom ponovo primakla vrhu tabele, a naredne subote  na Banjici imaće priliku da prekine neugodnu tradiciju u susretima sa Radom.