Belek,

SC Hotel „Kalista“

Gedalaca :        50

Sudija :           Isa Kaš (Turska)

Strelci :           Đurić (14 min), Abubakar (16 i 31 min) i Radoja (37 min)

Žuti karton :    Gaćinović (Vojvodina)

Crveni karton : Supić (Vojvodina)

Vojvodina :      Supić (Žakula), Vulićević (Smiljanić), Pavlović (Nastić), Jokić (Petrić), Đurić, Ađuru (Sekulić), Radoja (Mitošević), Poletanović (Kosović, Alivodić (Deletić), Abubakar (Šušnjar), Katai (Gaćinović)

Krila Sovjetov : Verenko, Sukhov, Verhovtsov, Amišulašvili, Zbragmadijev, Balajkin, Svegov, Snalaev, Dragun, Kuzmicev, Koroman

Igrali su još :    Mevrin, Vasiljev, Bočanov i Palienko

 

VOŠA SPRŽILA KRILCA

Novosadski „crveno-beli“ su u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Antaliji deklasirali ekipu Krila Sovjetov iz Samara rezultatom 4 : 0. Ruski premijerligaš doživeo je pravi brodolom u sudaru sa izuzetno raspoloženom Vojvodinom, a mogao je da prođe još gore da su Novosađani iskoristili još neku od propuštenih prilika.
Četrdeset pet minuta su puleni trenera Vignjevića diktirali žestok tempo ige sa puno trčanja i agresivnosti dok sa druge strane igrači Krila Sovjetov nisu imali ni jednu šansu za gol, ako izuzmemo jedan pokušaj sa distance koji je završio pored gola.
Vojvodina je u vođstvo došla u 14 minutu pogotkom Đurića nakon odlično izvedenog kornera Poletanovića. Štoper „crveno – belih“ bio je najviši u skoku i udarcem glavom matirao Verenka. Samo dva minuta kasnije bilo je već 2 : 0. Pavlović je uputio loptu do Abubakara koji se u trku oslobodio svog čuvara, ušao u kazneni prostor iskoda sa leve strane i prizemnim udarcem zatresao mrežu.
U 28 minutu šansu za novo vođstvo  propustio je Jokić . Ponovo je u pitanju bila lopta ubačena iz kornera koju je Igor Đurić prebacio glavom na drugu stativu, a Jokić zakasnio za delić sekundi da je ubaci u prazan gol.
Ipak, na treći gol nije se dugo čekalo. Na sredini terena Ađuru je prekinuo napad ruske ekipe, odigrao kratko do Alivodića koji odmah baca „u vatru“ Abubakara. Gol kao „prepisan“ sa utakmice protiv Crvene zvezde u poslednjem jesenjem kolu. Nezadrživi trk Vošine „crne gazele“ i rutinska realizacija 3 : 0.
Konačan rezultat susreta postavio je efektnim golom Nemanja Radoja posle slične akcije kao i kod prethodnog gola. Asistent je bio Saša Katai, a mladi Vošin veznjak, nakon što je izašao sam pred golmana Verenka, topvskim šutem poslao je loptu pod prečku.
Finiš prvog poluvremena obeležilo je isključenje golmana Vojvodine Supića koji je nešto prigovorio pomoćnom sudiji, a glavni arbitar mu je, na insistiranje pomoćnika, pokazao put u svlačionicu. Ipak, kako to često biva u ovakvim prilikama, dozvolio je da ispred mreže stane rezervni golman Žakula.

U drugom delu igre, Nebojša Vignjević ubacio je drugi sastav koji je do kraja održao egal i uopšte nije razočarao.

Narednu proveru Vojvodina će imati 06. Februara protiv poljskog ligaša Polonije.