obrazac-za-slike---vesti

 

 

Antalija

SC „Ismail Gekček“

Gledalaca :         50

Sudija :              Ihsan Tariverdi (urska)

Strelci :              Kosović (20 min) i Vujačić (33 min)

Žuti karton :       Dartshelia (Lokomotiva), Trajković, Mitošević, Vujačić, Vranješ, Sekulić i Deletić (Vojvodina)

Vojvodina :        Žakula, Smiljanić, Nastić, Trajković, Vujačić, Mitošević, Vranješ (Sekulić), Kosović (Spremo), Deletić, Ilić (Šušnjar), Gaćinović

Lokomotiva :      Mikava, Čietešvili, Čanturia, Bordas, Mitvišvili, Kikabidze, Tsintsadbe, Gorozia, Mzevašvili, Dartshelia, Jikija

Igrali su još :      Sajaia, Maksarašvili, Sultanišvili, Gugušvili, Zarandia, Kančašvili, gureshadze, Gabadze i Kvartšelia

I PETA POBEDA U NIZU

„Crveno-beli“ ređaju pobede u Antaliji. Peti uzastopni trijumf Novosađani su ostvarili nad gruzijskom ekipom Lokomotiva iz Tbilisija.
Bio je ovo najslabiji rival u dosadašnjem toku priprema, a ni fudbaleri Vojvodine nisu ponovili igre iz prethodne četiri utakmice. Verovatno je u pitanu i umor, no igrali su toliko da bez većih problema savladaju gruzijskog drugoligaša.
Prvu šansu na utakmici propustio je Miloš Deletić u 3. minutu. Po desnoj strani odlično je prošao Georgije Ilić, idealno centrirao na drugu stativu, Deletić sjajno šutirao glavom u ugao, a golman Lokomotive ulepšao celu akciju fantastičnom paradom i odbranom.
Vojvodina do prednosti dolazi u 20 minutu posle prodora i šuta Ilića koji je izblokirao jedan odbrambeni igrač Lokomotive. Lopta se odbila na 7-8 metara od gola gde je dočekao Kosović i pored nemoćnog golmana Mikave poslao u mrežu.
Konačan rezultat postavljen je u 33 minutu. Korner sa desne strane izveo je Stojan Vranješ, Trajković glavom prebacio do Vujačića, a mladi crnogorski reprezentativac, desnom nogom rutinski pogodio pravo mesto.
U drugom delu igre fudbaleri Vojvodine imali su još dve lepe prilike da ubedljivije završe susret. Međutim zahvaljujući brzopletoj reakciji Gaćinovića u 74 minutu  koji je zaobišao golmana, a onda umesto da mirno povede loptu još par koraka i ušeta se u mrežu, šutirao je iz prve preko gola.
Pet minuta pred kraj svoj udarac oprobao je Smiljanić ali je rezervni golman Lokomotive krajnjim naporom loptu izbio u korner.
Gruzini su bukavlno jedan put šutirali u okvir gola Vojvodine za 90 minuta ali je Žakula sigurno reagovao.
Bilo je malo i „vatre“ na terenu naročito u 65. minutu kada je nakon jednog faula nad igračem Lokomotive kompletna klupa tima iz Tbilisija utrčala na teren u nameri da se obračuna sa svojim sportskim rivalima. Na sreću, strasti su se brzo smirile i do kraja je utakmica protekla u korektnoj atmosferi.