slobodnjak stanisavljevića-mala

 

ZLATIBOR: Igralište kraj jezera, gledalaca: 100. Sudija: Sipi (Užice). Strelci: Sekulić u 34. za Vojvodinu, a Živadionović u 71. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Dinga (Vojvodina) i Kitanovski (Mladost).

VOJVODINA: Žakula Vasilić, Nastić, Đurić, Dinga, Puškarić, Sekulić, Paločević, Stanisavljević, Stamenić Mrdaković. Igrali su još: M. Kordić, Lakićević, Radović, Zličić, Asani, Novaković, Si. Babić, Desančić, Š. Kordić i Pavkov.

MLADOST: Krznarić, Kitanovski, Zonjić, Živanović, Pešić, Gavrić, Lepović, L. Jovanović, Mojić, S. Jovanović, Živadinović. Igrali su još: Tešić, Jagodić, Radin, Golemić, Milovanović, Crnomarković, Milosavljević, Došen i Protić.

Dva člana Superlige Srbije, ekipe Vojvodine i Mladosti iz Lučana, odigrali su borben i tvrd susret, u kojem je svakoj od ekipa pripalo po poluvreme. Remi je bio najpravedniji ishod ove utakmice, iako je svaki od timova imao prilike da pobedi. Bilo je očito da su igrači u fazi priprema i teških, svakodnevnih treninga, pa su zbog toga i razumljive oscilacije u njihovoj igri, a to se posebno odnosi na nastup Novosađana.

U prvih 45 minuta crveno-beli su čvrsto držali sve konce u svojim rukama. Igrali su dosta dobro, a trener Zlatomir Zagorčić od njih je tražio da se bore kao da je reč o prvenstvenoj utakmici. U startnoj postavi nije bilo povređenih Pekarića i Maksimovića, pa su šansu dobili mladi Dinga i Stamenić.

Prvu pravu priliku imala je Vojvodina u 30. minutu, kada je slobodan udarac izveo Stanisavljević, a Krznarić, uz dosta problema, ukrotio taj njegov šut. Samo dva minuta kasnije šutirao je i Paločević, ali je golman tima iz Lučana bio mnogo sigurniji u intervenciji. Bilo je očigledno da je većina napada Zagorčićevog tima išla po desnoj stranmi i dva Aleksandra – Stanisavljevića i Paločevića. Lavovski se pred golom borio Miljan Mrdaković, nad kojim je, utisak je, sudija Sipi mogao da svira i penal posle povlačenja za dres od strane jednog igrača Mladosti.

I konačno, igrao se tada 34. minut, Stanisavljević je uputio šut u kazneni prostor, Mrdaković je dodirnuo tu loptu koja je prevarila golmana Krznarića koji ju je ispustio, a Danilu Sekuliću nije bilo teško da pogodi mrežu za vođstvo Vojvodine od 1:0.

U poluvremenu je trener Mladosti Neško Milovanović promenio kompletni vezni red svoje ekipe i to je, u rezultatskom, ali i igračkom smislu, bio pun pogodak. Promenile su se uloge, sada su Lučanci bili tim koji je dominirao i stvarao prilike, a sve očigledniji bio je nedostatak svežine u igri Novosađana. Oni su lagano padali, a Mladost je propuštala šanse, najpre preko Tešića, kada je Nastić zaustavio loptu na gol liniji. Pokušali su u 67. minutu Živadinović i Golemić, ali ni ovog puta lopta nije htela u gol, kao ni dva minuta kasnije, kada je u prilici bio Protić. Međutim, videlo se da igrači iz Lučana bolji rival i da je pitanje vremena kada će savladati Marka Kordića i izjednačiti rezultat. To se desilo u 71. minutu, kada je odlično prošao Radin, a Živadinović je uputio loptu u prazan gol.

– Zadovoljan sam igrom u prvih 45 minuta – rekao je Zlatomir Zagorčić. – Delovale su dosta dobro sve linije naše ekipe i, kao rezultat toga, stigli smo do vođstva. U nastavku došlo je do pada snage kod nas, što su igrači Mladosti, pre svega preko svežijih igrača u manevru, umeli da iskoriste i zasluženo izjednače.