DSC_0323

 

Stadion „Karađorđe“

Gledalaca :       1000

Sudija :            Milan Jeremić (Beograd)

Žuti karton :     Vuković (Vojvodina), Supić i Marković (Novi Pazar)

Vojvodina :       Delač (od 89. min Žakula), Vulićević, Leković, Đurić, Vuković, Radoja, Tumbasević, Kosović (od 46. min Poletanović), Vranješ, Škuletić, Gaćinović (od 46. min Alivodić)

Novi Pazar :     Supić, Protić, Mutavdžić, Obrovac, Popović (Jelić), Vidaković (Arsenijević), Kecap, Rusmir, Vuković, Lazarević, Marković (Jevtović)

„One, two…Fredie (Žakula) coming for you“ –tom poskočicom iz filma „Nightmare in the Elm street“ od sada ćemo plašiti sve izvođače jedanaesteraca.
Šalu na stranu…Vojvodina je u ¼ finalu Kupa Srbije i to je ono što je najbitnije u celoj priči. Na stranu loše izdanje „crveno-belih“ u prvom poluvremenu (o tome ćemo kasnije), buđenju u drugom delu, promašenim prilikama i standardnom „broju“ navijača na tribinama (ne smem ni da zamislim kako bi bilo da se nedaj Bože borimo za opstanak).
Nije bez razloga upozoravao Marko Nikolić da je Novi Pazar ozbiljna ekipa. Samo sreći možemo zahvaliti što gosti iz Raške nisu u prvom poluvremenu vodili sa tri gola razlike. Izuzimajući pokušaj Jagoša Vukovića sa 20 metara u 10. minutu i dobru priliku Stojana Vranješa u 23. minutu kada ga je u brzoj kontri dobro proigrao Škuletić, a Supić odlično odbranio šut Banjalučanina sa desetak metra, sve ostalo vredno pomena videli smo od Novog Pazara. Dva puta je velike prilike propustio Nemanja Vidaković, a najbliži golu bio je Miloš Marković u 42. minutu kada je iz neposredne blizine pogodio stativu Delačevog gola. Ekipa Vojvodine bila je totalno dezorganizovana u periodu od 20-45 minuta. Potpuno su podbacili najmlađi, Kosović i Gaćinović. Delovali su potpuno otsutno i dekoncentrisano pa je trener Nikolić bio primoran da ih u pauzi ostavi u svlačionici, a na njihova mesta ubaci Poletanovića i Alivodića. Tek tada je Voša počela da liči na sebe.
U drugom delu igre Novi Pazar skoro da i nije prešao na polovinu domaćina, a šanse su se ređale pred golom Supića. Vulićević u 52. Minutu i Škuletić u 65. minutu su bili u šansama ali je rezultat ostao nepromenjen. Jagoš Vuković je u 70 minutu pogodio prečku, a u nastavku akcije je golman Novog Pazara izbio loptu iz samog levog ugla. Potom još jedna velika prilika u 79. minutu ali bez rezultata…
Kao i u prethodnoj kup utakmici u Kraljevu, trener Vojvodine je minut pred kraj na gol poslao Srđana Žakulu koji je, ispostavilo se opet bio čovek odluke.

Prvi jedanaesterac za Vojvodinu izveo je Vranješ i doveo svoj tim u prednost. Potom je Arsenijević pogodio prečku. Na početku druge serije uspešan je bio Petar Škuletić koji je manirom iskusnog strelca pogodio mrežu. Na red je kod Novog Pazara došao Mutavdžić. Žakula je pročitao njegovu nameru i odbranio šut  ali je sudija iz njemu znanih razloga ponovio izvođenje. U drugom pokušaju Mutavdžić je pogodio – nebo. Treći izvođač kod „crveno-belih“ Nemanja Radoja sigurnim udarcem savladao je Supića, a Ivan Obrovac je kao i njegovi prethodnici poslao loptu „nebu pod oblake“.