IMG_6017

 

VOJVODINA – PARTIZAN   0 : 4

Stadion „Karađorđe“

Gledalaca : 7000

Sudija : Dejan Dimitrijević

Žuti kartoni : Luković (Vojvodina)

Strelci : Volkov (37. , 72. min.), Ninković (89. min.), Živković (91. min.)

Vojvodina : Žakula, Vasilić, Babić, Pekarić, Nastić, Rogač, Sekulić, Ivanić, Luković (Asani), Gaćinović (Stojanović), Ćurko

Partizan : Ž. Živković, Ilić B., Bandalovski, Balažic (Ćirković), Volkov, Brašanac, Drinčić, Babović, Živković A., Ilić S. (Ninković), Šaponjić (Grbić)

Pred oko 7000 ljubitelja fudbala Vojvodina i Partizan su odigrali jednu zanimljivu utakmicu, u kojoj su gosti ubedljivo pobedili, rekli bismo isuviše ubedljivo na osnovu onog što smo gledali na terenu. Utakmica je počela minutom ćutanja zbog smrti nekadašnjeg prvotimca Vojvodine Dobrosava Krstića.

Vojvodina je delovala daleko konkretnije u prvom poluvremenu, diktirala tempo i kontrolisala igru, ali kako to već biva ove sezone, nakon primljenog gola, potop. Drugo poluvreme je slika cele polusezone – malokrvno, nezainteresovano, jednom rečju – nemoćno, a kad se uzme u obzir da se sa druge strane nalazila prvoplasirana ekipa na tabeli, kranji epilog je logičan.

Kao što smo rekli, Vojvodina je odlično otvorila utakmicu i u nekoliko navrata ozbiljno ugrozila Partizan. Najpre je šut Mirka Ivanića odbranio Živković, a nekoliko trenutaka kasnije golman Partizana se ponovo istakao, kada je u opštem metežu odbranio još jednu izglednu priliku. Ostalo je 0:0. U 21. ponovo prilika za Vojvodinu i ponovo je Mirko Ivanić, ali epilog isti kao i u prve dve situacije – Živković brani, nakon čije intervencije lopta dolazi do fudbalera Vojvodine, međutim, taj pokušaj blokirao je, danas raspoloženi, Vladimir Volkov. U 24. minutu zabeležili smo prvu priliku za ekipu Partizana. Babović je šutirao, ali se istakao golman Žakula, koji je fenomenalnom intervencijom sačuvao mrežu.

Igrao se 37. minut kada su gosti poveli. Ono što su svi znali i potencijalo se pribojavali se i desilo – prekid. Poznato je koliko je ekipa Partizana opasna nakon prekida, ali ni to saznanje nije bilo dovoljno fudbalerima Vojvodine da spreče Volkova da dovede Partizan u vođstvo. Nakon bespotrebnog faula Luke Lukovića, za koji je dobio i žuti karton, i nešto dužeg prekida, najviši u skoku bio je levi bek Partizana Vladimir Volkov, za vođstvo gostiju od 0:1.

Neko nepisano pravilo ove sezone je da Vojvodina ne može da odigra utakmicu na kojoj nema spornih sudijskih odluka, da ne upotrebimo neke teže reči. Igrao se 42. minut kada je Mijat Gaćinović gurnuo loptu i prošao Bandalovskog, a ovaj ga oštrim startom oborio u 16 metara. Međutim, sudija ne samo da nije pokazao na belu tačku, već  je upozorio krilnog napadača Vojvodine da ne simulira. Rekli bismo, klasičan alibi.

Drugo poluvreme za zaborav, bar što se tiče fudbalera Vojvodine. Šta se desilo sa ekipom koja je diktirala igru u prvom poluvremenu nije nam najasnije, ali fudbaleri Vojvodine u drugom poluvremenu su delovali mlako, beskrvno i nezaintersovno, kao da je utakmica već rešena. U takvoj situaciji gostima nije bilo teško da drže konce igre u svojim rukama. Međutim, sve do 72. minuta nismo videli neku ozbiljniju priliku pred golovima Žakule i Živkovića,  a u 72. minut, ponovo prekid i ponovo Volkov. Žakula je kratko odbio loptu, a Volkovu nije bilo teško da je sprovede u mrežu Vojvodine, za 0:2 i konačnu predaju domaćina. I pored toga, Ivanić je imao priliku u 80. minutu da utakmicu odvede u neizvestan završetak, kada je nakon odličnog pritiska Ćurka, dobio loptu u 16 metara, međutim, najistaknutiji pojedinac u redovima Vojvodine šutirao je preko gola.

Kada su svi već polako počeli da napuštaju stadion gosti su preko Ninkovića i Živkovića stavili pečat na današnju utakmicu, za ubedljiv poraz i brigu domaćina.