Untitled

 

 

RADNIČKI 1923 – VOJVODINA   3 : 4

Stadion : „Čika Dača“

Sudija : Dejan Filipović

Žuti kartoni : Arić, Terzić, Bubanja (Radnički), Puškarić (Vojvodina)

Strelci : Arsić (41. Min.), Pekarić (54. min. ag.), Todorović (56. min.) za Radnički, Gaćinović (7., 39. min.), Ivanić  (46., 81. min.) za Vojvodinu

Radnički 1923 : 50 Trifunović, 44 Terzić, 19 Bubanja, 2 Krneta, 13 Jašić, 77 Vusljanin, 61 Ćulum, 15 Kovačević (Vidić), 27 Miljuš (Todorović), 10 Arsić (Jović), 7 Milovanović

Vojvodina : 30 Milinković – Savić, 8 Puškarić, 6 Pekarić, 33 Babić, 15 Nastić, 24 Sekulić, 18 Poletetanović, 4 Ivanić (13 Pankov), 22 Stojanović (16 Makarić), 11 Gaćinović (10 Luković), 9 Veselinović

 

Nakon 5 utakmica (4 prvenstvene i 1 kup), fudbaleri Vojvodine su, napokon, pobedili, i to na gostovanju u Kragujevcu, gde je poražena ekipa Radničkog rezultatom 3 : 4. Priredili su Novosađani još jedan triler i završnicu za pamćenje svojim navijačima, jer je, objektivno, utakmica mogla mnogo lakše biti privedena kraju.

Vodila je Vojvodina 2 : o i 3 : 1, da bi se Radnički u potpunosti vratio u utakmicu u drugom poluvremenu, kada je poravnao rezultat na 3 : 3. Međutim, to nije bilo sve od Novosađana, kojima je sva tri boda u 81. minutu doneo Mirko Ivanić, svojim drugim golom na utakmici.

Vojvodina je povela u 7. minutu, iz, rekli bismo, prve ozbiljne prilike, preko Mijata Gaćinovića. Početak za poželeti, naročito, ako uzmemo u obzir, stanje u kom se nalazi ekipa Radničkog, s obzirom na dešavanja koja su prethodila utakmici sa Vojvodinom.

Diktirala je Vojvodina u tim trenucima igru na terenu, a plod te inicijative bio je i pokušaj Ivanića, nakon kombinacije sa Veselinovićem, ali golman Radničkog je bio na visini zadatka.

Nije bilo nekih većih uzbuđenja sve do 38. minuta, a onda, u 7 minuta je stalo celo prvo poluvreme, ako možemo tako da kažemo. Najpre je, danas raspoloženi, Gaćinović, nakon kombinacije sa Veselinovićem, savladao golmana Radničkog, da bi samo dva minuta kasnije Arsić smanjio na 2 : 1. Kada se očekivalo da se prvo poluvreme završi tim rezultatom, Mirko Ivanić, nakon još jedne asistencije Lazara Veselinovića, povećava rezultat na 3 : 1 u korist Vojvodine.

Malo ko je verovao da fudbaleri Radničkog imaju snage za prekoret u drugom poluvrmenu, međutim, u razmaku od samo nekoliko minuta domaćin je anulirao prednost Vojvodine. Najpre je Pekarić autogolom smanjio na 2 : 3, da bi potpuno poravnanje doneo Todorović, koji je u igru ušao samo minut  ranije.

Sve do 80. minuta, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, a onda se dogodio i presudni trenutak na utakmici. Na odbijenu loptu naleteo je Mirko Ivanić, i svojim 2. golom za Vojvodinu donosi pobedu i konačnih Radnički – Vojvodina 3 : 4, u utakmici za pamćenje.

Sa pobedom u Kragujevcu, Vojvodina odlazi na odmor u daleko boljem raspoloženju, naročito ako uzmemo u obzir da je drugoplasirana C. zvezda danas odigrala nerešeno u Lučanima, čime je Vojvodina smanjila zaostatak na 3 boda u odnosu na prošlogodišnjeg prvaka.