Novi Sad, 09. Januar 2013.

Prvim okupljanjem u novoj godini fudbaleri Vojvodine otpočeli su pripreme za prolećni deo prvenstva u JSL za sezonu 2012/13.

Kao uvod u trening, šef stručnog štaba Nebojša Vignjević sa saradnicima održao je kratak sastanak sa igračima na kojem ih je upoznao sa  planom rada ekipe do starta prolećnog dela prvenstva, predočio im očekivanja i ambicije kluba u nastavku sezone.

 

IGRAČKI KADAR

Prvoj prozivci odazvali su se : Srđan Žakula, Aleksandar Kesić, Marko Kordić, Goran Smiljanić, Bojan Nastić, Vladimir Branković, Vladan Pavlović, Dušan Nestorović, Branislav Trajković, Đorđe Jokić, Igor Đurić, Dejan Karan, Vladimir Kovačević, Vuk Mitošević, Seržinjo Grin, Marko Poletanović, Nemanja Radoja, Nemanja Sekulić, Nemanja Bilbija, Nebojša Kosović, Aleksandar Katai, Đorđe Šušnjar, Oumaru Abubakar, Miloš Deletić, Šaleta Kordić, Petar Škuletić i Pavle Milosavljević (FK „Srem“, na probi).
Opravdano odsutni su  Nemanja Supić (stiže u petak), Naemeka Ađuru (stigao u Novi Sad u popodnevnim časovima) i Antvi Jao koji će se ekipi pridružiti za par dana.

PLAN PRIPREMA

Uvodni deo priprema, od 09. do 31. januara, fudbaleri Vojvodine obaviće u svom FC „Vujadin Boškov“. Tri, a po potrebi i četiri prijateljske utakmice koje će biti odigrane u tom periodu poslužiće stručnom štabu kao „filter“ nakon čega će biti određeni putnici za drugi deo priprema.

Ekspedicija „crveno-belih“ seli se 01. februara u toplije krajeve, tačnije u tursko letovalište Antaliju gde će provesti dve sedmice.  Novosađani će biti smešteni u hotelu „Royal Wings“, a  treninzi će (kao i prošle godine) biti sprovođeni u Sportskom kompleksu „Ismail Gekček“ udaljenom 15-tak minuta vožnje autobusom.  Planirano je da Voša  odigra ukupno 6 kontrolnih utakmica. Prema dogovoru koji je u Antaliji postigao generalni sekretar Radisav Rabrenović, Vojvodina će za protivnike imati sledeće ekipe :
-3. februar: Gornjik Zabrze (Poljska)
-6. februar: Polonija (Poljska)
-7. februar: Rapid Beč „B“ tim
-10. februar: Žilina (Slovačka)
-11. februar: Lokomotiva Tbilisi(Gruzija)
-13. februar: protivnik će biti naknadno određen.

Po povratku u Novi Sad  16.  februara, ekipa će završni deo priprema odraditi u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“.  Do početka prolećnog dela šampionata i utakmice u Smederevu koja  je na programu  27. Februara, „crveno-beli“ će imati još jedan susret. Ime protivnika za generalnu probu biće naknadno određeno.

Na veoma posećenoj konferenciji za medije upriličenoj povodom starta priprema za prolećni deo prvenstva, novinarima su se obratili potpredsednik UO gospodin Dušan Vlaović i šef stručnog štaba Nebojša Vignjević.