DSC_0018

 

 

Lopta više ne miruje u FC „Vujadin Boškov“. Fudbaleri novosadskog superligaša su se nakon zimskog odmora ponovo okupili u svom trenažnom centru i započeli pripreme za prolećni deo sezone.
Tačno u 10 časova okupljenim prvotimcima i članovima stručnog štaba obratio se predsednik UO FK „Vojvodina“, gospodin Zoran Šćepanović :

-Pre svega, u ime svih članova UO i u moje lično ime, želeo bih da vam čestitam praznike i poželim zdravlja i uspeha u narednoj godini. Vi ste izuzetno dobra ekipa i momci koji u sebi imate mnogo više potencijala nego što i sami mislite. Na vama je da u narednom periodu to i pokažete, a mi iz uprave ćemo sa svoje strane obezbediti sve uslove za nesmetan rad. Vojvodina više nema pravo da čeka i siguran sam da ćemo u sledeće 3-4 godine osvojiti titulu. To ne znači da smo se borbe za najviši plasman odrekli i ove sezone. Kvalitet za to imate, potrebno je samo da ga na terenu i dokažete. Siguran sam da ćemo na kraju ove sezone biti najmanje na mestu na kome se sada nalazimo, a zašto ne i više ? – zaključio je Šćepanović.

MARIĆ : AMBICIJE DIKTIRA PRELAZNI ROK

Šef stručnog štaba „crveno-belih“, Zoran Marić, podvukao je da je trenutno njegova ekipa igrački slabija u odnosu na proteklih 6 meseci jer u sastavu nedostaju Enver Alivodić i Lazar Veselinović, dva igrača koja su u jesenjem delu takmičenja  bila ključna za igru Vojvodine.

-Koga nema, bez njega se mora. Ja sam tu da iz raspoloživog igračkog kadra izvučem maksimum. Trudićemo se da na proleće igramo lep, ofanzivan fudbal sa puno golova. Naše ambicije zavise od prelaznog roka i tek kada se on završi moći ću da vam kažem nešto više o njima. Ako želite da imate jak tim i stabilnu finansijsku situaciju, morate, uz prodaju i da kupujete igrače, kako bi ispunili ambicije. To je, naravno, zadatak ljudi koji su zaduženi za transfere, a mi ćemo sa naše strane, izvući maksimum iz onoga što imamo.
Trenutno na probi imamo dvojicu fudbalera, napadača Fuada Ibrahima i levog beka Slavišu Radovića. U narednih par dana očekujemo još dvojicu stranaca koji će nam se pridružiti i pokušati da se nametnu.
Što se tiče rada, do 24. januara, treniraćemo u Novom Sadu i uz to odigrati 3 kontrolne utakmice sa ČSK-om, Bačkom iz Bačke Palanke i novosadskim Proleterom. Nakon toga selimo se u Belek u kojem ostajemo do 9. februara. U Turskoj imamo zakazano najmanje jakih 5 provera, a potom sledi povratak u Novi Sad i finiš priprema za start prolećnog dela šamponata.

IGRAČI NA PROZIVCI

Srđan Žakula, Milan Jovanić, Vanja Milinković-Savić, Emil Rockov, Marko Kordić, Marko Živković, Stefan Nikolić, Bojan Nastić, Nenad Kočović, Nino Pekarić, Radovan Pankov, Milko Novaković, Igor Đurić, Saša Ćurko, Marko Poletanović, Mirko Ivanić, Nikola Popara, Milan Makarić, Luka Luković, Janko Tumbasević, Aleksandar Desančić, Elmir Asani, Mijat Gaćinović, Uroš Stamenić, Jovan Stojanović, Luka Grgić, Slobodan Novaković, Nikola Mojsilović, Slaviša Radović, Danilo Sekulić, Srđan Babić i Fuad Abas Ibrahim.

Prvom treningu prisustvovalo je 32 fudbalera dok su dvojica prvotimaca dobila još po jedan dan odmora i oni će se u rad uključiti već sutra. Reč je o Darku Puškariću koji je odmor provodio u SAD i Luki Klikovcu.

Očekuje se da će se za dva do tri dana, kada reše problem sa vizama, ekipi priključiti još po jedan Nigerijac i Kamerunac.