obrazac-za-slike---vesti

 

 

 

Sportski kompleks hotela „Kaja“

Gledalaca :      50

Sudija :            Sulejman Kaja (Turska)

Strelac :           Veselinović (9. min)

Žuti karton :     Makarić, Gaćinović i Pankov (Vojvodina), Jon Ho (Pohang Stilers)

Vojvodina :       Kordić, Vasilić, Pekarić, Babić, Nastić, Tumbasević, Makarić, Asani, Ivanić, Gaćinović, Ćurko

Igrali su još :    Milinković-Savić, Kokija, M. Novaković, Pankov, Radović, Sekulić, Desančić, Luković, Grgić, Stamenić i Karanov

Pohang Stilers : Hva Jong, Von Il, Dae Mo, Sung Jong, Sun Jo, Tae So, Jon Ho, Andre, Veselinović, Hvan Hjuk, Dong Von

Igrali su još  :   Il So, Jun So, Dae, Sung Ho, Je Ho i Čan Ho.

Fudbaleri Vojvodine, doživeli su prvi poraz na pripremama u Turskoj. Uspešniji rival od Novosađana, bio je višestruki šampion Južne Koreje, Pohang Stilers. Gol odluke delo je prvotimca „crveno-belih“, Lazara Veselinovića, koji je trenutno na pozajmici u ekipi Pohanga.
Igrao se 9. minut kada je, dojučerašnji napadač Voše, prihvatio je jednu loptu na desnoj strani terena, opredelio se za solo akciju, izborio poziciju za udarac, a onda, šutirao levom nogom i pored neodlučne odbrane crveno-belih, matirao golmana Marka Kordića.
Trener Vojvodine Zoran Marić načinio jenekoliko promena u startnoj postavi u odnosu na duel s Pogonom iz Šćećina. Među prvom jedanaestoricom  bili su: Asani , Makarić koji i Ćurko, umesto : Alivodića, Lukovića i Stojanovića. Tokom prvih 45 minuta, Novosađani su bili ravnopravan rival, ali nisu uspeli da stvore neku ozbiljniju priliku za gol. Pohang je, s druge strane, imao šansu preko Brazilca Andrea u 12. minutu, ali je Kordić lepo odbranio njegov lukav pokušaj šuta pod prečku. Možda je Vojvodina mogla da nešto više uradi posle šuta Gaćinovića u 21. minutu i Ivanićevog pokušaja s 25 metara, koji je neko iz odbrane južnokorejske ekipe u poslednjem trenutku izblokirao i lopta se odbila u korner.

Zahvaljujući, umnogome, prilično neravnom terenu i snažnom vetru, ni jedna ekipa u drugom poluvremenu, nije stvorila neku opipljiviju priliku za gol. Uprkos tome, zabeležili smo pokušaje Luke Lukovića u 85. minutu i Danila Sekulića tri minuta kasnije  kada su, šutevima sa distance, probali da iznenade golmana rivala.

 

MARIĆ ZADOVOLJAN PRIKAZANIM

– U fudbalu se često dešava, da do pobede dođe jedan od rivala, zahvaljujući individualnom kvalitetu i lucidnom potezu, pojedinca – rekao je Zoran Marić.
– Upravo takav slučaj se dogodilo i na ovoj utakmici, kada je Veselinović, posle solo prodora, pogodio našu mrežu. Bili smo ravnopravan takmac jednom od najboljih timova u Aziiji i mogu da budem zadovoljan onim što smo pokazali.
Kod mojih igrača oseća se zamor od svakodnevnih napornih treninga, što je i normalno i očekivano u ovoj fazi priprema. Danas sam želeo da vidim, kako će se snaći i obavezama odgovoriti, Asani, Makarić i Ćurko.
Već od naredne utakmice, igraćemo svih 90 minuta sa jednom postavom, uz tri izmene, kao i u takmičarskim susretima.

Koliko je pokazao Gruzijac Kokija ?

– Korektno je odigrao, ali silom prilika, na mestu desnog beka, što nije njegova prirodna pozicija. Imaće prilike da se pokaže i dokaže, na narednim utakmicama. Nakon toga, stručni štab će doneti odluku, ostaje li ili odlazi.

LAZAR VESELINOVIĆ : MOJE JE SRCE, CRVENO-BELO

– Bio mi je ovo prvi gol za novi klub, u koji sam stigao na pozajmicu upravo iz Novog Sada. Moje srce i dalje kuca za najbolji klub u Srbiji, jer upravo tako doživljavam Vojvodinu. Teren je, danas, bio veoma loš, a rezultat ni jednom od rivala nije bio od primarnog interesa. Voša je pokazala da ima ozbiljnu i jaku ekipu i ubeđen sam da će na proleće nastaviti da beleži dobre rezultate.

VOŠA BEZ ČETVORICE

Vojvodina je, u susretu sa Pohangom,  nastupila bez četvorice igrača koji se nalaze u Beleku. Zbog povreda, Zoran Marić nije mogao da računa na Slobodana Novakovića, Rogača i Nikolića, kao ni na bolesnog Jovana Stojanovića.