obrazac-za-slike---vesti

 

 

Antalija

Stadion „Mehmet Aygun“

Gledalaca :     50

Strelci :          Katai (11 min i 53 min iz jedanaesterca) i Abubakar (17 min) za Vojvodinu, a Pazio (2 min) i Pržirovski (83 min iz jedanaesterca) za Poloniu

Žuti karton :   Katai, Gaćinović i Đurić (Vojvodina)

Vojvodina :     Supić, Vulićević (Spremo), Pavlović (Smiljanić), Petrić, Đurić, Ađuru (Sekulić), Radoja (Mitošević), Kosović (Ilić), Alivodić (Gaćinović), Abubakar (Deletić), Katai (Šušnjar)

Polonia :        Pržirovski, Kokoška, Tošik, Baran, Čotra, Pazio, Piatek, Holeta, Teodorčuk, Golebievski, Duališvili

Igrali su još :  Pavlek, Šimanek, Pržielcki, Vitalias, Kopčinski, Vržesinski, Glinski i Mihalski

Još jedno odlično izdanje Vojvodine na pripremama u Antaliji. Ovog puta Novosađani su nakon mnogo bolje igre tokom celog toka utakmice savladali 5-to plasirani tim poljskog prvenstav, Poloniju iz Varšave.
Početak utakmice nije obećavao dobro jer su Poljaci već u 2. minutu došli u vođstvo ali na krajnje bizaran način. Naime, jedan od najboljih igrača u ekipi Polonije, Đorđe Čotra uputio je odličan centaršut sa leve strane. Lopta je došla do Pozia na suprotnoj strani, on je šutirao, a Supić odbranio. U tom trenutku začula se pištaljka sudije (ali sa susednog terena na kojem je svoju utakmicu igrao Inter iz Zaprešića), igrači Vojvodine su zastali, a Pozio je iz drugog pokušaja pogodio mrežu. To je bilo sve što je poljski sastav uradio za 90 minuta, ostak vremena igrala je samo Vojvodina.
Izjednačenje je stiglo u 11. minutu. Pavlović je probio po levom boku, uputio centaršut koji je jedan odbrambeni igrač u crnom dresu izbio na 17 metara po sredini gola gde se nalazio Katai koji iz je ne čekajući šutirao i pogodio leve rašlje.
Šest minuta kasnije „crveno-beli“ prelaze u vođstvo. Dupli pas odigrali su slavljenici Radoja (puni 20 godina) i Katai (22). Srbobranac je ispalio projektil sa ivice šesnaesterca, golman Pržirovski kratko odbio loptu na koju je natrčao Abubakar i smestio je u mrežu. U 40 minutu Poljaci su niz ničega pogodili stativu. I ovajput centrirao je Čotra, oštro po zemlji, lopta je bežala od svih igrača i na kraju se od leve stative odbila u polje.
U 52.minutu akcija kao „precrtana“ sa utakmice protiv Krila Sovjetov. Pavlović dugom loptom pronalazi Abubakara koji ulazi u kazneni prostor sa leve strane, na njega sa leđa nepropisno startuje strelac gola za Poloniju Pazio, a sudija bez razmišljanja pokazuje na belu tačku. Siguran realizator bio je Saša Katai.
Danas izuzetno raspoložen za igru katai mogao se i po treći put upisati u strelca ali je nakon njegovog slaloma kroz odbrambene redove Polonije i topovskog šuta, golman Pržirovski jedva zaustaviio loptu.

Konačan rezultat postavio je golman Polonije Pržirovski iz opravdanao dosuđenog jedanaestrca u 83. minutu.

Narednu proveru Vojvodina će imati već sutra, a rival će im biti „B“ tim bečkog Rapida.