Uroš Lačković, Ivan Isailović, Dragoljub Zbiljić i Vojislav Gajić

 

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić i njegovi saradnici danas su na stadionu „Karađorđe“ ugostili predstavnike opštine Krupanj i njenog lokalnog fudbalskog kluba Rađevac, kojima je tom prilikom uručena pomoć u vidu sportske opreme.

Na stadionu „Karađorđe“, gosti FK Vojvodina danas su bili predstavnici opštine Krupanj i njenog lokalnog fudbalskog kluba Rađevac. Njih su dočekali i ugostili predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić i član Upravnog odbora Dragoljub Zbiljić, zajedno sa svojim saradnicima, te im tom prilikom poklonili garnituru fudbalskih dresova, lopte i ostalu sportsku opremu, na čemu su im se gosti srdačno zahvalili.

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić najavio je da će Vojvodina uskoro gostovati u Krupnju i odigrati prijateljsku utakmicu protiv Rađevca.

– Mojim saradnicima i meni je veliko zadovoljstvo da danas imamo priliku da dočekamo i ugostimo drage prijatelje iz Krupnja i FK Rađevac. Saradnja između dva kluba postoji od ranije po pitanju mlađih kategorija, ali može se reći da zvanično početak jedne nove saradnje kreće od danas. Nakon posete stadiona, imaćemo zajednički radni ručak i dogovoriti detalje saradnje, a izvesno je da će u narednom periodu naš prvi tim gostovati u Krupnju. U ovom momentu, zbog poplava i nepogoda koje su pogodile ovo mesto, njima je najbitnije da im se pomogne u vidu darivanja sportske opreme – izjavio je Gajić.

Sa njim se složio i član Upravnog odbora FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić.

– Fudbalski klub Vojvodina dokazuje svoju visoku klasu. Ovo je još jedan od pokazatelja koliko ozbiljno prilazimo problemima kluba i koliko dugoročno gledamo. Ovom akcijom, pružamo iskrenu ruku saradnje ljudima iz Krupnja i FK Rađevac, kojima istovremeno čestitamo na svemu što su uspeli da izguraju na svojim leđima u prethodnom periodu. To je ponosan narod i svaka im čast. U tom delu Srbije ima dosta talenata, a naša velika želja je da naš prvi tim odigra prijateljsku utakmicu u Krupnju već tokom naredne reprezentativne pauze. Kada se to desi, obećavam da ćemo doći u najjačem sastavu, kako bi publika u Krupnju zaista mogla da uživa u igri naših asova – rekao je Zbiljić.

Pre dve godine, Krupanj je bio žestoko pogođen poplavama, pa i danas tamo ima oko 300 klizišta, od kojih su oko 140 u zoni stambenih objekata. Iz tog razloga, pomoć je i te kako dobrodošla, što potvrđuje i predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović.

– Poziv Vojvođana, a samim tim i FK Vojvodina, uopšte me nije iznenadio. Krupanj je sredina puna zahvalnosti prema svima. Već trećeg ili četvrtog dana poplava, gradonačelnik Novog Sada je bio u Krupnju, iako je bilo izuzetno teško probiti se do tamo i sa inženjerima nam pružio dragocenu pomoć. Takođe, pomoć nakon poplava ranije nam je pružio i sam fudbalski klub Vojvodina. Za siromašnu opštinu koju je zadesila velika katastrofa, ovo je velika pomoć i nadam se da ćemo u budućnosti uspeti da se odužimo, makar kao dobri domaćini. Sledeće godine, Krupanj će proslaviti 600 godina postojanja, a FK Rađevac svoj 95. rođendan, po čemu je jedan od najstarijih fudbalskih klubova u zemlji. Zahvaljujući ovoj saradnji, verujem da će biti i jedan od najopremljenijih – izjavio je Isailović.

Na pomoći fudbalskom klubu Rađevac zahvalio se i predsednik kluba Uroš Lačković.

– Veoma prijatno sam iznenađen ovim dočekom. Mi smo mali, ali dobar i pošten klub, koji se trenutno takmiči u zonskoj ligi „Drina“ i zauzima peto mesto na tabeli. Za siromašnu opštinu i siromašan klub, ovo što nam Vojvodina poklanja nama život znači. Trudićemo se da to nekako opravdamo, a videćemo kako to da uradimo. Za sada, pozivam prvi tim i sve mlađe selekcije Vojvodine da dođu na pripreme kod nas, jer biće toplo i srdačno ugošćeni. Vojvodina je ranije već bila na pripremama u Krupnju, gde ima dosta pristalica i gde je ostavila strašno dobar utisak. O tome koliko su bili zadovoljni, govori to što su umesto planiranih 10, ostali 20 dana. Srdačan doček uslediće sigurno i kad bude gostovala sadašnja ekipa Vojvodine, što će doprineti i popularizaciji fudbala u našem kraju – rekao je Lačković.