FC „Vujadin Boškov“

Gledalaca :     100

Sudija :          Ilija Brdar (Irig)

Strelci :          Bilbija (iz jedanaesterca) za Vojvodinu, Babić i Švonja za Proleter

Vojvodina :     Kesić (Mijatović), Smiljanić (Cvijić), Nastić, Petrić, Karan, Sekulić (Makarić), Eboigbe, Škuletić (Bilbija), Deletić, Eber, Obradović (Kordić)

Proleter :       Drinić, Tabasin, Dragojević, Krasić, Žigić, Vukasović, Rašiovan, Obradović, Babić, Ivanić, Đorić

Igrali su još : Jelić, Švonja, Vasiljević, Vučić, Savić i Radinović

Fudbaleri novosadskog Proletera, člana Prve lige Srbije, potpuno zaslužemo su u prijateljskoj utakmici odigranoj u FC „Vujadin Boškov“, savladali domaću Vojvodinu rezultatom 2 : 1. Ovaj susret  trebao je da posluži šefu struke Vojvodine, Nebojši Vignjeviću, da isproba nekolicinu igrača koji su došli na probu ali po svemu viđenom ni jedan od trojice koji su danas nastupili  nije ni blizu kvaliteta za JSL.
Prvo poluvreme proteklo je u nezanimljivoj, možemo slobodno reći i dosadnoj igri na teškom terenu sa jednom jedinom prilikom za gol koju je imao Miloš Deletić. Mladi napadač „crveno-belih“ dobro je izveo slobodan udarac sa 18 metara ali je Damir Drinić još bolje intervenisao i izbacio loptu ispod prečke u korner.
Sva tri gola pala su u drugom delu igre u kojem su Slanobarci prikazali mnogo više od svojih rivala dok je sa druge strane Voša ostala na nivou igre iz prvih 45 minuta.
Proleter je poveo pogotkom bivšeg omladinca Vojvodine Siniše Babića koji je nakon brze kontre i duplog pasa ušao u šesnaesterac iskosa sa desne strane i prizemnim udarcem savladao Kesića. Desetak minuta kasnije prednos Slanobaraca je duplirana. Lopta je ubačena iz kornera, a najniži igrač na terenu, Goran Švonja je šutirao glavom i pogodio sam levi donji ugao.
Nekoliko minuta pre kraja Vojvodina je smanjila rezultat iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca sa 11 metara. Prethodno je sa desne strane centrirao Cvijić, a štoper Proletera Krasić nespretno reagovao i zaustavio loptu rukom. Sigurni realizator najstrože kazne bio je Nemanja Bilbija.
Novosadski superligaš nastaviće sa kontrolnim utakmicama pa će tako u subotu, 08. Decembra odmeriti snage sa Donjim Sremom, takođe u FC „Vujadin Boškov“.