obrazac-za-slike---vesti

 

 

FC „Vujadin Boškov“

Gledalaca :      150

Sudija :           Vlado Glođović (Vrbas)

Strelci :           Bilbija, Ivanić i Spremo (za Vojvodinu), Stančetić (za Proleter)

Žuti karton :    Gaćinović (Vojvodina)

Vojvodina :     Žakula (Popović), Nikolić, Nastić (Radojičić), Kovačević, Vujačić (Petrić), Ađuru (Milinković-Savić), Ivanić, Kosović, Ilić, Bilbija (Spremo), Gaćinović

Proleter :        Drinić, Tanasin, Kavčić, Žigić, Krasić, Rašiovan, Švonja, Nedeljković, Stančetić, Babić, Vujaklija

Igrali su još :  Nastić, Dragojević, Zgonjanin, Radanović, Stanojev, Bošković, Karanov, Lazović, Janković, Silađi i Cavrić

Stručni štab Vojvodine na čelu sa Markom Nikolićem u potpunosti može biti zadovoljan današnjim izdanjem svojih pulena protiv dobre ekipe Proletera.
Po izuzetno teškom i sparnom vremenu i jedna i druga ekipa prikazale su lepu, kombinatornu igru začinjenu sa 4 efektna gola. Moglo ih je sa obe strane biti više ali i ovako je bilo više nego solidno naročito ako se uzme da su ekipe još uvek u fazi priprema.
Vojvodina je povela već u ranoj fazi susreta posle brze akcije po desnoj strani. Nikolić je prekinuo napad Slanobaraca, odmah izbacio Kosovića koji je došao do gol aut linije, centrirao oštro po zemlji, a Bilbija sa prve stative oštrim prizemnim udarcem pogodio bliži ugao golmana Drinića.
Fudbaleri Proletera nisu ustuknuli pred superligašem već su naprotiv kao i u svim dosadašnjim susretima sa Vošom igrali hrabro i otvoreno. Dva puta su opasno zapretili domaćinu. Prvi put posle kornera sa desne strane kada je jedan napadač  u belom dresu šutirao glavom za malo preko gola, a drugi put je svoju mrežu odličnom intervencijom zaštitio iskusni Srđan Žakula koji je na ovoj utakmici poneo i kapitensku traku.
Ubrzo nakon toga Proleter je došao do izjednačenja. Fudbaleri Vojvodine nepotrebno su komplikovali na sredini terena i izgubili loptu. Usledila je brza kontra po levoj strani, Vujaklija je sa krila uposlio Stančetića koji se prvo oslobodio svog čuvara, a onda rutinski savlado Žakulu.
Nakon samo 2-3 minuta Vojvodina ponovo stiže do prednosti. Bilbija je primio jednu dubinsku loptu na ivici šesnaesterca, sačuvao je par sekundi pa potom lukavo gurnuo između dvojice štopera Slanobaraca u srce kaznenog prostora gde je iz pozadine utrčao Mirko Ivanić i u stilu slalomaša  se sa loptom ušetao u gol.

Drugi deo igre bio je mnogo slabijeg ritma i tempa zbog velike sparine ali ne manje zanimljiv od prvog. Videli smo po nekoliko prilika na obe strane, a u jednoj se odličnom intervencijom istakao novi golman Vojvodine Zoran Popović
Najviše zasluga za treći gol ima danas odlični Mirko Ivanić. Mladi vezista se nekoliko puta poigravao sa odbranom kluba u kojem je proveo godinu dana na pozajmici. „Zalamao“ je jednog po jednog potivnika i kada je izborio čistu poziciju šutirao je sa 15 metara i pogodio levu stativu. Lopta se odbila na 5 metara od gola, a na nju je startovao Spremo i udarcem glavom je sproveo u nebranjenu mrežu.