11004712_10200434583703686_1473537053_n

 

 

Stadion „Karađorđe“

Gledalaca :    300

Sudija :         Majo Vujović (Novi Sad)

Vojvodina :    Kordić, Vasilić, Nastić, Pekarić, Babić, Tumbasević, Rogač, Ivanić, S. Novaković, Stojanović, Gaćinović

Igrali su još : Jovanić, Nikolić, Radović, M. Novaković, Pankov, Kokija (Sekulić), Makarić, Luković, Karanov, Ćurko, Stamenić

Proleter :       Buzadžija, Tanasin, Pejić, Žigić, Jević, Švonja, Bošković, Miljković, Varga, Vujaklija, Spremo

Igrali su još : Nastić, Tomčić, Babić, Vukelja, Dragojević, Janjuš, Čordašić, Tepić, Desančić, Ćipranić i Stojaković

PRAZNE MREŽE NA GENERALCI

Izuzetno hladno vreme i težak teren na stadionu „Karađorđe“, sprečili su fudbalere Vojvodine i Proletera da prikažu bolju igru, pa je oko 300 promrzlih navijača, ostalo uskraćeno za ono najlepše u fudbalu, golove. Ipak, ne može se reći da su oba rivala razočarala pristupom, trčanjem i trudom. Videlo se da su igrači fizički spremni za početak prvenstva i željni takmičarskog naboja, ali su im, ovog puta, „nišanske sprave“, zakazale. Posebno se to odnosi na fudbalere Vojvodine koji su propustili nekoliko zrelih prilika za postizanje pogodaka.

Gosti sa Slane Bare orijentisali su se na čvrstu odbranu i gust raspored sa velikom većinom igrača iza lopte, dok su „crveno-beli“ imali veći posed, stalnu inicijativu, ali za 90 minuta, nisu uspeli da valorizuju tu prednost. Najbliži vođstvu, bili su u 31. i 42. minutu kada je velike prilike propustio kapiten Mijat Gaćinović. Prvi put ga je odlično uposlio Stojanović, a mladi Vošin napadač, umesto da šutira iz čiste pozicije, pokušao da „rola“ loptu i predribla golmana, ali je loš teren učinio svoje, pa je kolosalna šansa otišla u nepovrat. Desetak minuta kasnije, Gaćinović je iskoristio zbunjenost odbrane Proletera, vešto se iskrao svojim čuvarima, šutirao volejem, iskosa sa leve strane, ali je lopta pogodila mesto gde se spajaju stativa i prečka.

Fudbaleri Proletera su tek u drugom poluvremenu pokazali da, osim što se čvrsto brane, znaju i da napadaju. Igrači u žutim dresovima, nekoliko puta su bili nadomak Jovanićevog gola, ali su udarci Sprema i Vukelje, završili pored stative.
Sa druge strane, golman Slanobaraca, Nastić, sjajnim intervencijama je, u nekoliko navrata, sačuvao svoju mrežu. Prvo je, fantastičnom paradom, izvadio loptu ispod same prečke, nakon udaraca, svog dojučerašnjeg klupskog druga, Karanova, a nešto kasnije, zaustavio šuteve Stamenića i Lukovića.
Susret gradskih rivala, protekao je u izuzetno fer i korektnoj igri, uz odlično suđenje Maja Vujovića.