IMG_2466

 

 

 

Stadion „Karađorđe“

Gledalaca :       2000

Sudija :           Nenad Đokić (Užice)

Strelac :          Injac (52. min)

Žuti karton :    Poletanović (Vojvodina), Knežević i Mihjlović (Rad)

Vojvodina :     Jovanić, Nikolić (od 65. min Spremo) Nastić, Babić, Pekarić, Radoja, Ivanić (od 86. min Đurić(, Milinković-Savić, Alivodić, Stojanović (od 55. min Poletanović) Veselinović

Rad :              Danilović, Ćirković , Stanojević, Injac (Rodić), Čolović (Mihajlović), Ožegović (Antić), Lazevski, Gnjatić, Raspopović, Urošević, Knežević

Fudbaleri Rada nose tri velika boda iz Novog Sada koji će im mnogo značiti u borbi za opstanak. „Građevinari“ su igrali čvrsto, fanatično borbeno i disciplinovano i na kraju su za to nagrađeni vrednom pobedom. Sa druge strane Vojvodina je želela pobedu ali mladim igračima „crveno-belih“ nedostajao je završni pas i konkretna završnica.

Prva šansa  za goste u samom otvaranju utakmice. Izveden je slobodan udarac za Beograđane sa leve strane, lopta je ubačena u šesnaesterac, jedan igrač u plavom dresu šutirao je glavom, međutim Jovanić je bio na visini zadatka.

15. minut Ožegović iz dobre pozicije šutira preko prečke. Napadać Rada je prvo šutirao sa ivice šesnaesterca, a golman Novosađana kratko odbio loptu koju je Ožegović poslao preko praznog gola.
Vojvodina ima punu terensku inicijativu, međutim zgusnuta odbrana „Građevinara“ odoleva napadima „crveno-belih“.

26. minut. Ivanić je sa ivice šesnaesterca dobro uposlio Alivodića na desnoj strani, usledio je šut, golman Danilović kratko je odbio loptu koja se odbila do Ivanića  ali je on  iz neposredne blizine poslao loptu pored gola.
41. minut ponovo Alivodić pokušava solo prodorom, oslobađa se svog čuvara, šutira, no lopta jje za malo otišla kraj leve stative.

Tek što je počelo drugih 45 minuta Beograđani dolaze u vođstvo. Na desnoj strani se za poziciju izborio rezervista Mihajlović, odlično centrirao, a Injac neometan sa 5 metara glavom poslao loptu iza leđa golmana Jovanića.
Vojvodina nakon toga kreće u ofanzivu i prvu priliku propušta Veselinović u 57. minutu kada šutira iz okreta sa 13-14 metara ali Danilović brani. Etiri minuta kasnije Radoja je opalio sa ivice šesnaesterca no golman Rada je i ovaj put izašao kao pobednik. Ređali su se napadi igrača u crveno-belim dresovima ali nije bilo prave prilike sve do 86. minuta kada je nkon kornera sa desne strane još jednom u šansi bio Veselinović ali je mreža Beograđana ostala mirna.
Pokušao je trener Novosađana Branko Babić u finišu utakmice i sa Đurićem na mestu najisturenijeg napadača ali ta promena nije donela željeni rezultat pa su se na kraju „Građevinari“ radovali.