obrazac-za-slike---vesti

 

 

 

Stadion „Karađorđe“

Gledalaca :         1000

Sudija :              Srđan Obradović (Jagodina)

Strelci :              Poletanović (23. min) i Kaluđerović (50. min) za Vojvodinu, Beljić (57. min) i Krivokapić (61. min) za Radnički 1923

Žuti karton :       Alivodić (Vojvodina), Čančarević, Belić i Spalević (Radnički 1923)

Crveni karton :   Beljić (Radnički 1923) i trener Radničkog 1923 Ivančević

Vojvodina :        Žakula, Vulićević, Leković, Vuković, Đurić, Radoja, Poletanović, Vranješ (od 82 min Kosović), Alivodić, Škuletić, Kaluđerović

Radnički 1923 :  Čančarević, Petrović, Pavlović, Simović, Rosić, Tintor, Krivokapić (Nedović), Kovačević, Petronijević (Bubanja9Beljić, Spalević (Andrić)

Nisu fudbaleri Vojvodine uspeli da ostvare snove i barem na nekoliko sati postanu lider prvenstva Jelen superlige. Imali su Novosađani sve, vođstvo od 2:0 i veoma dobru igru, a onda su dozvolili hrabrim gostima iz Kragujevca da izjednače rezultat za samo četiri minuta. Imala je ekipa iz Novog Sada šansu i u poslednjih 10 minuta, kada je nesigurni arbitar Obradović zasluženo iz igre, zbog dva žuta kartona, isključio Bojana Beljića, ali sve to nije vredelo i na kraju je ostao rezultat 2:2.

Tokom celog toka susreta igrači trenera Marka Nikolikća su diktirali tempo, stvorili su neuobičajeno puno šansi, ali je golman gostiju Ognjen Čančarević branio veoma dobro i uspeo je da svom timu donese veliki bod.

Povela je Vojvodina u 23. minutu kada je gol za TV špice, udarcem sa oko 35 metara postigao Marko Poletanović. Lopta se prosto zarila u levi gornji ugao i taj šut izazvao je velike aplauze na tribinama stadiona Karađorđe. I posle toga imao je domaćin šanse preko Škuletića i Kaluđerovića u 30. minutu, a nekoliko sekundi posle toga je glavom ka mreži loptu uputio Vuković ali je neko iz odbrane Kragujevčana izbio loptu u koner. U 36. minutu Škuletić je šutirao,  a Čančarević zaustavio taj udarac. Da bi u 42. minutu igrači Radničkog 1923 imali dve prilike preko Simovića ali su oba njegova šuta bila izblokirana.

Prednost Vojvodine duplirao je Andrija Kaluđerović u 51. minutu, posle jednostavne i na kraju efikasne akcije u kojoj su učestvovali Škuletić i Alivodić. U 53. minutu Kaluđerović je zahvatio loptu volejem, ali je ona uz aplauze s tribina završila pored gola.

Nagoveštaj preokreta ostavio je Beljić koji je u 57. minutu iskoristio slabost u odbrani domaćina izašao sam pred Žakulu i smanjio rezultat. Nije to međutim omelo Novosađane koji su u 59. minutu imali veliku šansu preko Alivodića, da bi u 61. minutu usledio hladan tuš na stadionu Karađorđe kada je konfuziju u odbrani crveno-belih iskoristio Krivokapić i postavio konačan rezultat –  2:2.

A. Predojević
„Dnevnik“