Dušan Jovančić

 

Fudbaleri Vojvodine igrali su nerešeno 0:0 protiv ekipe Rudara iz Velenja, u prijateljskom meču odigranom u Sloveniji.

Na stadionu „Ob jezeru“, bez prisustva gledalaca, ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Rudar: Radan (od 27. Čretnik, od 64. Radan) – Bolha (od 64. Bevab), Mužek (od 46. Fatkič), Kašnik (od 46. Grgić), Bilong (od 82. Žitko) – Pišek (od 46. Grbić, od 87. Bratić), Tolimir (od 68. Ihbajšeh), S. Babić (od 46. Marinković), M. Babić – Črnčić (od 46. Ojeti), Eterović (od 46. Krcić, od 85. Plesec).

Vojvodina: Perić (od 46. M. Kordić) – Lakićević (od 61. Lazarević), Miletić, Puškarić (od 46. V. Kovačević), Antić (od 61. Hrubik)- Maksimović (od 61. Đurišić), Jovančić (od 46. Paločević) – Malbašić (od 61. Stamenić), Meleg (od 61. Zličić), Trujić (od 46. Babić) – Ašćerić (od 46. Š. Kordić).

Prvih pola sata igre proteklo je u ravnopravnoj borbi dva tima, pri čemu nijedna od ekipa nije uspevala da stvori ozbiljniju šansu za gol. Vojvodina je do prednosti mogla da dođe u 31. minutu, kada je Malbašić centrirao sa desne strane na drugu stativu, tamo je Meleg prihvatio loptu i šutirao, ona se odbila do Trujića koji je takoše uputio udarac, ali se lopta odbila najpre od jednog odbrambenog igrača Rudara, potom i od Ašćerića, nakon čega je neko od defanzivaca domaćih ispucavanjem otklonio opasnost. Do kraja prvog poluvremena, Vojvodina je bila nešto agilnija od svog protivnika, ali promene rezultata nije bilo.

Slična situacija na terenu viđena je i u drugom delu meča. Igralo se vrlo borbeno, na momente možda i preoštro, ali golova, pa čak ni pravih šansi nije bilo. Ekipa Rudara mogla je da dođe do pogotka posle slobodnog udarca u 76. minutu, kada je Mario Babić šutirao sa nešto više od 20 metara, ali je lopta otišla pored okvira gola. Na drugoj strani, nekoliko minuta kasnije uzvratio je Šaleta Kordić posle centaršuta Lazarevića, ali je glavom sa četiri metra prebacio čitav gol.

U preostalih desetak minuta, i Rudar i Vojvodina pokušavali su da dođu do gola kojim bi zabeležili pobedu, ali su golmani uspeli da sačuvaju svoje mreže, pa je ovaj prijateljski susret završen bez pobednika i bez pogodaka.