sajkas

 

 

ŠAJKAŠ – VOJVODINA  1 : 0

Sudija : Erbas

Strelac : Zaov

Šajkaš : Subić, Distl, Zaov, Gojkov, Rulić, Majurić, Kotuljač, Radivojević , Trajalov, Mihajlović, Milovančev

Igrali su još : Drobnjak, Igračev, Nikolaš, Lalić, Klajić, Stojanov, Marković

Vojvodina : Vasić, Vukov, Šaula, Grujić, Šaraba, Jelenković, Davidov, Buač, Janković, Pantelić, Drakulić

Igrali su još : Zagorčić, Vještica, Filipović, Šparović, Vranješ, Stupavski

Ovde, u Kovilju, počelo je da kuca veliko srce FK „Vojvodina“. Ovde je počela naša slavna istorija i zato smo srećni i ponosni što sa našim domaćinima proslavljamo vek postojanja Vojvodine, obratio se prisutnima predsednik FK „Vojvodina“, Zoran Šćepanović.

I zaista, pre nešto više od jednog veka, u junu 1914. FK „Vojvodina“ odigrala je svoju prvu zvaničnu utakmicu. Predvođeni kapitenom Jovanom Ljubojevićem Novosađani su pobedili Šajkaš iz Kovilja sa 5:0.

Danas, u Kovilju, u slavljeničkoj atmosferi, pred najvernijim navijačima, veterani Vojvodine nisu uspeli da ponove taj rezultat. Poraženi su od izuzetno motivisanog domaćina rezultatom 1 : 0, mada je to bilo u sasvim drugom planu. Strelac je bio Zaov, čiji je centaršut završio iza leđa (trenera) golmana Vasića. Imali smo priliku da vidimo i nekoliko atraktivnih poteza Davidova i Jankovića, dok je Goran Šaula smirenošću i puzdanošću podsetio na dane kada je nosio crveno-beli dres. Naravno, navijači nisu propustili priliku da pozdrave nekadašnjeg kapitena. Utakmicu je u 50. minutu prekinulo nevreme, pa je druženje je nastavljeno u prostorijama FK „Šajkaš“, u prisustvu meštana i navijača FK „Vojvodina“.

Poseta manastiru

Pre same utakmice, uprava Kluba kao i nekoliko prvotimaca praćenih šefom stručnog štaba, posetili su lokalni manastir. Nakon posete manastiru predstavnici Kluba prevezli su se fijakerima do stadiona Šajkaša, baš kao i davne 1914. U svečanom defileu kroz Kovilj, delegaciju Kluba pozdravili su brojni meštani.

Razmenjeni pokloni

Nakon svečanog govora razmenjeni su pokloni, a FK „Vojvodina“ je uručeno umetničko delo lokalnog slikara, navijača Šajkaša i Vojvodine, dok je domaćinima, u ime Kluba, Lazar Veselinović uručio garnituru dresova i nekoliko fudbalskih lopti.