obrazac-za-slike---vesti

 

 

Sportski kompleks „IC Santai“

Gledalaca :   50

Sudija :        Pavel Gil (Poljska)

Strelci :        Ćurko (7. min) i Ivanić (34. min)

Žuti karton : Vasilić (Vojvodina), Pilar i Kosorin (Senica)

Vojvodina :   Milinković-Savić (Jovanić), Vasilić, Nastić, Pekarić, Babić, Tumbasević, Rogač, Asani (Makarić), Ivanić, Gaćinović (Kočović), Ćurko.

Senica :       Šula, Opiela, Pilar, Pavlik, Kalabiška, Mali, Hušek, Hlohovski, Piroška, Dolni, Majtan

Igrali su još : Krč, Čermak, Mraz, Privrel, Kosorin, Gombala, Kralovič.

Odlična predstava fudbalera Vojvodine u trećem kontrolnom susretu u Turskoj.
Puleni trenera Zorana Marića, u potpunosti su nadigrali,  trenutno trećeplasiranu ekipu slovačkog prvenstva, Senice.
Novosađani su delovali veoma ubedljivo, a ton igri davali su novopečeni kapiten Mijat Gaćinović, Mirko Ivanić, Janko Tumbasević …Sjajnu partiju, pružio je i   komandant crveno-bele odbrane, Nino Pekarić. Prvu priliku na utakmici imala je Vojvodina već u 4. minutu, kada je Gaćinović pobegao odbrani slovačke ekipe, snažno šutirao, ali je lopta pogodila prečku. Tri minuta kasnije, Novosađani su došli u vođstvo. Nakon slobodnog udaraca Mijata Gaćinovića, Saša Ćurko je u srcu kaznenog prostora bio najspretniji, u maniru iskusnog strelca, šutirao  glavom i poslao loptu iza leđa golmana Šuleo.

Vojvodina je nastavila sa dobrom igrom, pa je u 24. minutu Ivanić imao šansu da duplira vođstvo svoje ekipe. Lucidni vezista „crveno-belih“, glavom je prebacio golmana slovačke ekipe, ali je loptu sa gol linije, neko iz odbrane Senice, izbio u polje. Jedinu šansu u prvih 45 minuta, Senica je imala u 34. minutu, kada je pogrešio Babić, a u prilici da savlada Milinković-Savića našao se Piroška, koji je šutirao pored gola.
U narednom napadu, Vojvodina je povela sa 2:0. Brzonogi Elmir Asani, poslao je  loptu s desnog boka, ona je došla na suprotnu stranu šesnaesterca, gde je prihvatio Mirko Ivanić. Vošin „poslovođa“ je pogledao gde se nalazi slovački golman, potom hladnokrvno „nanišanio“ i pogodio nebranjeni deo mreže.

Drugi deo utakmice, za Novosađane, nije bio rezultatski toliko uspešan, kao prviih 45 minuta. Igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a utisak o dobroj igri i pobedi Novosađana pokvarile su povrede Asanija (skočni zglob) i minut kasnije i Gaćinovića (koleno).
Jedinu, kakvu, takvu priliku za gol, imali su igrači iz Slovačke u 75. minutu, kada je, iz izgledne pozicije, slabo šutirao Mraz, pa je Jovanić lako sačuvao svoju  mrežu. Igrači Senice, valjda isfrustrirani svojom nemoći i boljom igrom Vojvodine, zaigrali su mnogo oštrije, što je za rezultat imalo povrede dvojice mladih fudbalera „crveno-belih“.

– Iako nam rezultat ni ovom prilikom nije bio u prvom planu, lepo je što smo pobedili i još sam zadovoljniji zbog, na momente izuzetne igre našeg tima.
Žao mi je što smo doživeli da se povrede dvojica igrača i nadam se da će s Asanijem i Gaćinovićem biti sve u redu.  U drugom poluvremenu, lišeni pomoći njih dvojice, pokazali smo da umemo da trpimo i kada nam je teško i to je dodatni kvalitet. Naravno, ima još stvari na kojima ćemo morati da poradimo, ali mislim da smo pokazali napredak u igri i formi.-zadovoljno  je konstatovao, Šef stručnog štaba, Zoran Marić.

 

 

MIJATU KAPITENSKA TRAKA

Kapitensku traku u utakmici sa Senicom poneo je, mladi reprezentativac Srbije,  Mijat Gaćinović. On će, kao novi predvodnik ekipe Vojvodine, traku nositi u prolećnom delu šampionata Srbije, odluka je trenera Zorana Marića. Njegov zamenik biće, još jedan biser iz Vošine riznice, Srđan Babić.

– Po svim pokazateljima, pre svega po učinku na treninzima, utakmicama  i ponašanju, Gaćinović je zaslužio kapitensku traku –kratko je objasnio Marić.