vest

 

 

FC „Vujadin Boškov“

Gledalaca :       200

Sudija :            Nikola Malidžan (Novi Sad)

Strelac :           Novaković (36 min)

Žuti karton :     Bratić i Popara (Spartak ZV)

Vojvodina :       Žakula (Kordić), Smiljanić (Janjušević), Nastić (Kočović), Pankov (Kremenović), Vujačić, Mitošević, Kalil Sila (Makarić), Milinković-Savić, Deletić (Spremo), Gaćinović (Šušnjar), Ilić (Cvijić)

Spartak ZV :     Stijaković, Puškarić, Antonić, Bratić, Adamović, Popara, Šarac, Milivojev, Torbica, Novaković, Čović

Igrali su još :    Tasić, Mezei, Damjanović i Slijepčević

-„Bila je ovo dobra provera protiv ozbiljnog protivnika  za igrače na koje računamo u bližoj budućnosti. Generalno sam zadovoljan izdanjem ekipe. Što se tiče pojedinaca, sa nekima više, a nekima manje.“-ukratko je na kraju utakmice prokomentarisao šef stručnog štaba Vojvodine Nebojša Vignjević.

U prijateljskom  odmeravanju  snaga dva najbolja vojvođanska kluba pobeda potpuno zasluženo pripala gostima iz Subotice. Iskusnija ekipa Spartak ZV bila je bolja za jedan gol od omladinaca Vojvodine pojačanih Žakulom, Smiljanićem i Kalil Silom.
Tokom svih 90 minuta gledali smo uglavnom ravnopravnu borbu dva rivala na sredini terena bez puno gol šansi. Lopta je češće i duže bila u nogama igrača u plavim dresovima ali je Vojvodina prva zapretila. U brzom kontranapadu, Kalil Sila je doneo loptu pred gol Spartaka, odigrao Iliću koji iz prve upošljava Mitoševića na levoj strani. Kapiten Voše ušao je u šesnaesterac, izašao sam pred Stijakovića,  snažno šutirao ali je golman Subotičana odlično odbranio njegov udarac.
Gosti su iz svoje jedine šanse došli do rezultatske prednosti u 36. minutu. Kombinovali su Čović i Bratić, potom je ovaj drugi uočio Novakovića na desnoj strani, lepo mu uputio loptu, a bivši igrač Vojvodine prizemnim udarcem savladao Žakulu.
Slika na terenu u drugom poluvremenu nije se mnogo promenila iako je ekipa Vojvodine bila sastavljena isključivo od poletaraca  iz omladinskog tima dok je Spartak ostao sa istim snagama na terenu. Subotičani su znalački čuvali loptu ali za celo drugo poluvreme nisu ozbiljnije ugrozili Kordića. Na drugoj strani, Vojvodina je imala još jednu ozbiljnu priliku za izjednačenje preko talentovanog Milinković-Savića ali je njegov fantastičan volej udarac sa 16 metara Stijaković još lepšom intervencijom izbio u korner.
Dvadesetak minuta pre kraja utakmice sudija Malidžan propustio je priliku da Bratiću dodeli direktan crveni karton zbog brutalnog strta nad Šušnjarom. Šušnjar je krenuo na jednu dubinsku loptu, glavom sebi dao for i krenuo sam prema golu kada ga je kapiten Spartaka laktom udario u glavu i praktično  „sastavio sa zemljom“ nadomak ivice šesnaesterca i u izglednoj šansi za gol. Međutim, arbitar se zadovoljio da Spartakovom veteranu pokaže samo žuti karton.