Milorad Pupovac

 

Fudbaleri Vojvodine danas su bili gosti FK Sloga iz Borova, gde su odigrali prijateljsku utakmicu i na taj način uveličali 90. rođendan  ovog kluba.

Fudbalski klub Vojvodina danas je ponovo bio deo jednog lepog i važnog događaja. U mestu Borovo u Hrvatskoj, lokalni fudbalski klub Sloga danas je obeležio godinu u kojoj slavi svoj 90. rođendan, a tim povodom odigrana je prijateljska utakmica protiv ekipe Vojvodine.

Delegacija Vojvodine, koju su, osim fudbalera i članova stručnog štaba, činili još i članovi uprave na čelu sa predsednikom Vojslavom Gajićem, kao i menadžmenta, Poslovnog tima, gradske i pokrajinske vlasti, kao i predstavnici medija, izuzetno srdačno i na najvišem nivou dočekana je od strane domaćina.

U Svečanoj akademiji u Borovu, predsednik FK Sloga Miloš Erić poželeo je dobrodošlicu delegaciji Vojvodine i ujedno izrazio ogromnu zahvalnost na dolasku i uveličavanju ovog vrednog jubileja, kao i na pomoći u sportskoj opremi koju je FK Vojvodina poklonila svom današnjem domaćinu.

Osim predsednika FK Sloga, na prijemu delegacije FK Vojvodina bili su i srpski zastupnici u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac i Mile Horvat, načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović, predsednik Opštinskog veća Srđan Jeremić, predsednik Zajedničkog veća opština Dragan Crnogorac, predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirović i drugi.

Takođe, osim članova uprave i Poslovnog tima FK Vojvodina, iz Novog Sada su doputovali i pojedini predstavnici gradske i pokrajinske vlasti, među kojima su bili i član Skupštine Grada Novog Sada Siniša Kresojević i član Gradskog veća za sport Ognjen Cvetičanin, koji su domaćinima uručili monografiju Novog Sada.

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić, koji je i sam rođen u ovom kraju, istakao je višestruki značaj od današnje posete.

– Pored obeležavanja jubileja, odnosno 90. rođendana FK Sloga iz Borova, ova poseta ima i svoju širu dimenziju. Jedan od ciljeva nove uprave, na čijem sam čelu, jeste i da pomažemo razvoju ovakvih opština i omogućimo deci koja ovde treniraju fudbal da dalje napreduju. Sa nama su danas došli i treneri iz naše omladinske škole, koja je poznata kao jedna od najboljih u regionu. Osim sportske opreme, našim domaćinima smo danas poklonili i dve umetničke slike kao uspomenu na današnje druženje. Takođe, s obzirom na to da je današnja utakmica imala i humanitarni karakter, pošto su se skupljali dobrovoljni prilozi za pomoć dvema srpskim porodicama u Borovu, predsednik našeg Poslovnog tima Dragoljub Zbiljić predložio je da se uključimo i u tu akciju, što su svi članovi uprave i Poslovnog tima sa zadovoljstvom prihvatili – rekao je Gajić.

Poželevši domaćinima da njihov klub traje još dugo i da veza između Sloge i Vojvodine, kao i između Borova i Novog Sada, u budućnosti bude još čvršća i prisnija, predsednik FK Vojvodina uručio je predsedniku FK Sloga Milošu Eriću dve umetničke slike: jednu na kojoj je naslikana Petrovaradinska tvrđava, a druga na kojoj je portret vođe Prvog srpskog ustanka Karađorđa Petrovića, po kome stadion Vojvodine nosi ime. Predsednik FK Sloga Miloš Erić na ove darove uzrvatio je takođe jednom lepom umetničkom slikom, kao poklon za fudbalski klub Vojvodina.