Stadion „Karađorđe“

Gledalaca :       6103

Sudija :            Babby Madden (Škotska)

Strelci :            Beniušis (56 min) za Suduvu i Abubakar (90+3 min) za Vojvodinu

Žuti karton :    Abubakar i Smiljanić (Vojvodina)

Vojvodina :      Supić, Vulićević (od 86 min Smiljanić), Pavlović, Trajković, Đurić, Mitošević, Ađuru (od 60 min Bojović), Moreira, Stevanović, Bilbija (od 70 min Škuletić), Abubakar

Suduva :         Davidovs, Leimonas, Loginov, Slavickas, Čvedukas, Radzvins (Urba), Soblinskas, Ledezma, Lukšus, Eliošins (Urbšus), Beniušis (Borovskij)

Umesto da rezultat bude 5 : 1 za Novosađane, na kraju utakmice drugog kvalifikacionog kola za Ligu Evrope između Vojvodine i Suduve, „crveno-beli“ su golom Abubakara u sudijskoj nadoknadi izborili „mršavih“ 1 : 1.
Postojali su svi uslovi za lepu fudbalsku predstavu : lepo vreme, odličan teren, pun stadion …ali fudbal je čudna igra. Litvanci su doputovali u Novi sad da NE igraju fudbal i to im je u potpunosti uspelo. U 90 i nešto minuta, bukvalno su dva, tri puta prešli centar i iz takve „igre“ izvukli dobitak. Pored vodećeg gola koji je nakon odlično izvedenog kornera Brazilca Ledezme glavom postigao visoki Beniušis, imali su gosti iz marijanpolja još jednu veliku priliku u 69 minutu ali je Supić odbranio nemoguće.
Nasuprot njima, Vojvodina je napadala, napadala i napadala ….U prvih 45 minuta, šanse su propustili Bilbija ( u 7 i 29 minutu). Prvi put, mladi napadač pokušao je udarcem glavom dok je druga prilika bila mnogo izglednija. Povratnik u Vošine redove bio je sam pred golmanom ali je njegov udarac iskosa sa leve strane zaustavio litvanski čuvar mreže.
Najbolju šansu propustio je Abubakar kada je odlično skočio na centaršut Nemanje Bilbije, šutirao glavom ali je Davidovs loptu, koja je išla pod prečku, izbio u korner. Do kraja prvih 45 minuta i Stevanović je pokušao da ugrozi gol gostiju, no bez nekog opipljivijeg rezultata.
Drugo poluvreme počelo je sa dve idealne prilike Vojvodine. U 47 minutu, Stevanović je u svom stilu odlično reagovao na centaršur sa leve strane ali je za malo promašio gol. Dva minuta kasnije Abubakar je dobio loptu u srce šesnaesterca, izašao sam pred golmana,  no i ovaj put Litvanac je izašao kao pobednik sjajno odbranivši šut Vošinog napadača.
52 minut, Bilbija je pokušao iz slobodnog udarca sa 30 metara, lopta odlazi iznad prečke.
55 minut, Stevanović je sam sebi stvorio priliku za udarac sa 18 metara ali i ovaj put za malo promašuje cilj.
Potom dolazi za Vošu nesrećni 56 minut i vođstvo Suduve. Dok su se štoperi Vojvodine premišljali koji je od njih „odgovoran“ za Beniušisa, robusni Litvanac se samo „poklonio“ sa 6-7 metara i poslao loptu iza leđa nemoćnog Supića.
Nakon vođstva igrači Suduve nastavili su sa sistemom igre 11-0 (svi nazad-niko napred) i grčevito se branili sve do 3. minuta sudijske nadoknade. Minut, dva pre toga stvorila se velika gužva pred golom Suduve. Lopta je na gol liniji ostala „zarobljena“ između nogu i tela dva odbrambena igrača dok su Bojović i Abubakar pokušali da je iščeprkaju i uguraju iza gol linije. Škotski arbitar opravdano je, zbog opstrukcije igre,  dosudio indirektan udarac za Vojvodinu sa 5 metara. Cela ekipa Suduve stala je na gol liniju kako bi sprečila pogodak, međutim Škuletić je dobro odložio loptu na levu stranu, a Abubakar snažnim i preciznim udarcem kroz „šumu nogu“ pogodio nebranjeni deo mreže.