DSC_0075

 

U okviru 15. i poslednjeg kola jesenjeg dela JSL, fudbaleri Vojvodine gostuju poslednjeplasiranoj ekipi Radničkog iz Kragujevca. Utakmica se igra u nedelju, 07.12.2014. sa početkom od 13 : 00 časova, na stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu.

Statistika kaže da, otkako se 2011. godine, nakon 10 godina, ekipa Radničkog vratila u JSL, Vojvodina nije uspela da pobedi u Kragujevcu. Prošle sezone, u utakmicama ova dva tima, nije bilo pobednika. U Novom Sadu je bilo 2 : 2, dok je u Kragujevcu bilo 1 : 1.

Ova dva Kluba su odigrala 31 takmičarsku utakmicu, uz 16 pobeda Vojvodine, 9 nerešenih i 6 pobeda Radničkog. U Kragujevcu je, na 17 odigranih utakmica, Vojvodina pobedila 7 puta, dok je 5 puta pobedio Radnički, a isto 5 puta je utakmica završena bez pobednika.

Na pres konferenciji povodom utakmice, govorili su šef stručnog štaba, Zoran Marić, kao i prvotimac Mirko Ivanić.

„Najteže je dobiti unapred dobijene utakmice. Sudeći po sitauciji u kojoj se nalazi naš domaćin, sve upućuje na to da bismo mi tu utakmicu trebali dobiti. Međutim, realnost je skroz drugačija. Bez obzira na situaciju u Radničkom čeka nas teška utakmica, samim tim što ni mi nismo na sjajnom nivou forme. Naravno, idemo sa namerom i željom da pobedimo, i ako to ostvarimo, mogu slobodno reći da smo imali jednu dobru polusezonu, koju bismo završili sa 29 bodova. Ne možemo da računamo na Janka Tumbasevića zbog 4 žuta kartona, kao i povređenog Envera Alivodića“, rekao je Zoran Marić.

„Slažem se sa šefom da nas očekuje jedna teška utakmica. Mislim da će, kao i protivnik, i teren biti težak za igru. Iako su oni poslednji na tabeli, sigurno da nas neće pustiti. Na nama je da na najbolji mogući način završimo polusezonu, kao što smo je i počeli“, rekao je Mirko Ivanić.