Aluminij - Vojvodina

 

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Aluminija rezultatom 0:5 (0:3), u poslednjem prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji.

Pred oko 50 gledalaca u sportskom centru „Sportski park Aluminij“ u Kidričevu, strelci za Vošu bili su Trujić u šestom i 81, Babić u 17. i 45. i Paločević u 63. minutu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Aluminij: Žeković (od 46. Lipovac) – Kajtna (od 61. Kureš), Roškar (od 61. Vezjak), Turkalj (od 66. Mrkolija), Stupar (od 66. Šoštarić) – Krljanović (od 75. Anec), Vrbanec, Rogina, Jelač – Bizjak, Škoflek.

Vojvodina: M. Kordić – Miletić (od 70. Lakićević), Puškarić, V. Kovačević, Antić – Maksimović (od 70. N. Kovačević), Jovančić (od 62. Paločević) – Malbašić (od 70. Ćurko), Meleg (od 70. Zličić), Babić – Trujić.

Prva prilika na utakmci viđena je već u trećem minutu. Posle kornera koji je izveo Meleg, Miletić je šutirao sa oko sedam metara iskosa, golman Žeković je odbranio, a potom je Jovančić iz dva puta šutirao sa samo dva metra, ali je čuvar mreže domaćih ponovo izašao kao pobednik.

Već u sledećem napadu, Jovančić je oduzeo jednu loptu na polovini protivnika i sjajno proigrao Babića, koji je nesebično proigrao Malbašića, a ovaj odigrao povratni pas do Melega, koji je šutirao pored gola. Ipak, u šestom minutu, Vojvodina je došla do prednosti.

Babić je proigrao Trujića, koji je izašao sam ispred golmana Žekovića i rutinski poslao loptu iza njegovih leđa.

U 10. minutu, Trujić je već mogao da postigne svoj drugi gol na meču, ali je posle dobrog proigravanja Malbašića šutirao preko gola.

Na drugi gol ipak se nije dugo čekalo, pošto je svega sedam minuta kasnije Jovančić ponovo oduzeo jednu loptu na sredini terena, povukao kontru i proigrao Babića, koji je šutirao iz prve sa desetak metara iskosa sa leve strane i pogodio dalji donji ugao Žekovićevog gola.

Već u 23. minutu, ponovo je Trujić bio u odličnoj poziciji da zatrese mrežu, ali je sa dva metra najpre pogodio stativu, da bi njegov drugi pokušaj osujetio golman Žeković.

Nakon toga, usledio je period igre u kojoj nije bilo mnogo izrazitih šansi, da bi u 45. minutu usledila majstorija Siniše Babića. Vezista Vojvodine primio je loptu ispred šesnaesterca domaćih nešto iskosa sa leve strane, i preciznim, odmerenim udarcem, u svom stilu, plasirao loptu u dalji golmanov ugao.

U drugom poluvremenu, Vojvodina je nastavila sa inicijativom u igri. U 48. minutu, posle dobrog centaršuta Miletića, Trujić je pokušao glavom da postigne gol, ali je njegov pokušaj osujetio golman Lipovac. Na odbijenu loptu, natrčao je Siniša Babić, ali je i njegov šut zaustavio čuvar mreže domaćih.

Samo tri minuta kasnije, Miletić je i sam mogao da se upiše u strelce, međutim, njegov šut sa oko desetak metara iskosa završio je pored desne stative.

Do novog pogotka, čekalo se do 63. minuta, kada je Babić lepo proigrao Paločevića, a ovaj sa 11-12 metara poslao precizan udarac u donji levi ugao gola.

U 76. minutu, Zličić je sjajno oduzeo loptu na sredini terena i poslao lob pas ka Babiću, ovaj je kombinovao sa Ćurkom, a mladi napadač Vojvodine je šutirao sa 12-13 metara iskosa sa desne strane, ali pravo u golmana Lipovca.

Pet minuta kasije, Voša je došla i do svog petog gola. Babić je idealno centrirao sa desne strane, a Trujić glavom sa tri metra samo prosledio loptu u mrežu.

Do kraja meča više nije bilo pravih prilika, pa je Vojvodina u svojoj poslednjoj proveri na pripremama u Sloveniji zabeležila ubedljivu pobedu rezultatom 0:5.